Gigászi méretűre nőtt Európa legnagyobb tökje

Vasárnap rendezték meg a német Ludwigsburgban azt a versenyt, amelyen Európa legnagyobb tökét keresték. Az Európa-bajnok díszpéldányt Olaszországban "találták meg".

Egy toszkán kertész 1217,5 kilogrammos óriástökje nyerte vasárnap a Ludwigsburgban megrendezett Európa-bajnokságot – írja az MTI.

Az olasz Stefano Cutrupi kertjében megtermett óriászöldség nem mellesleg a világ legnagyobb tökének járó címet is megkapta az észak-olaszországi, Peccioliban megrendezett 10. óriástökfesztiválon. A tök akkor 1223 kilogramott nyomott, azóta viszont eltávolították a tök szárát, ezért az nedvességtartalmából és súlyából is vesztett néhány kilót, ez azonban még mindig nem volt túl sok veszteség ahhoz, hogy a baden-württembergi Ludwigsburg fesztiválon ne nyerje el legnagyobb töknek járó elismerést.

A német fesztiválon a második helyet egy belga termelő, Mario Vangeel 1106,5 kilogrammos tökje szerezte meg, harmadik pedig a francia Mehdi Daho által nevelt 983,5 kilós tök lett.

Címlap: Getty Images/Christoph Schmidt (2019)


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!