Rekordfizetést kínál egy balatoni étterem, még sincs jelentkező

A tihanyi Malackrumpli étterem rekordfizetést, szállást és étkezést is biztosítana új séfhelyettesének, mégsem jelentkeznek sokan a kivételesen magas összeget kínáló állásra.

Rekordösszegért, nettó 800 ezer forintos fizetésért keresnek séfhelyettest egy balatoni étterembe, még sincs nagyon jelentkező, ez derül ki az RTL Klub híréből, mely a vendéglátóipari munkaerőhiányról számolt be.

A Híradónak Járosi Tamás a tihanyi Malackrumpli tulajdonosa elmondta, hiába kínál állást séfhelyettesi pozícióba szállással és étkezéssel együtt...

...nem nagyon csörög a telefon.

Mindeközben a Balatonnál egyre többen vannak, a tavalyihoz hasonlóan már elkezdett élénkülni a forgalom. Az egyre magasabb alapanyagárak és a munkavállalók hiánya a vendéglátóiparban dolgozókat egyre nehezebb feladat elé állítja, Kovács László, a Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint lesznek olyan helyek, amelyek ki sem tudnak majd nyitni, mert nem találnak elég dolgozót.

Járosi Tamás a 24.hu interjújában részletesen beszélt arról, milyenek jelenleg a körülmények a balatoni vendéglátást és az egyre emelkedő árakat illetően. Az ingatlanfejlesztő és étteremtulajdonos szerint

Sokan vagy ki sem nyitnak már idén, vagy hamar be is zárnak majd. Ezt ma már nem lehet jobb körülményekkel és magasabb fizetéssel megoldani. Már nincs kihez szólni. A pályaelhagyók mögött nincs utánpótlás. Pedig korábban mindig volt. A kör bezárult.

Kovács László szerint a munkaerőhiány nemcsak a szakácsok és a felszolgálók, de a konyhai dolgozók, mosogatók és kisegítők esetében is problémás, sokan ugyanis a koronavírus-járvány idején más munkát kerestek maguknak, és nem tértek vissza a vendéglátásba.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...