Ezt add a reggeli zabkásához, hogy extra krémes legyen

A zabkásának nem csak ellentábora van, ugyanis egyre többen ismerik fel ennek az olcsó és gyorsan elkészíthető ételnek az előnyeit. A zabkásafogyasztó társadalom nagy része vizet vagy tejet használ reggelije elkészítéséhez, azonban mai Napi Tippünkben mutatunk egy titkos összetevőt, amivel nagyon krémessé varázsolhatod.

Sokak reggeli választása a zabkása, ami különböző gyümölcsökkel, olajos magvakkal, aszalványokkal és joghurttal felturbózva igazán tápláló napindító lehet. A legtöbben vízzel vagy tejjel készítik a zabkását, de most mutatunk egy olyan hozzávalót, amivel tápértékét is növeled, ráadásul extra krémességet eredményez!

Datolyás zabkása
Ezt add a reggeli zabkásához, hogy extrakrémes legyen

A zabkása tényleg egy gyorsan elkészíthető, olcsó reggeli, amit ráadásul saját szájízedre tervezhetsz és variálhatsz minden nap, így ráunni sem könnyű!

Vízzel és tejjel való elkészítése kézenfekvő, hiszen ezek jó esetben mindig vannak otthon, de ha szeretnéd új szintre fejleszteni zabkásádat, akkor más összetevőhöz kell nyúlnod.

Ez pedig nem más, mint a kefir!

A kefir nemcsak tápanyagban gazdag alapanyag, hanem extrán krémes állagot is eredményez. Kiemelkedő fehérje-, kalcium- és foszfortartalma is. Emellett gyengíti a zabpehely fitinsav hatását, ami az ásványi anyagok, legfőképp a vas bőségének elvesztését eredményezi.

Kefirrel készítve a zabkása tápértéke nő, és segíti a B-vitaminok szaporodását.

A kefir fogyasztása azonban nem mindenki számára ajánlott, mert egy savas élelmiszerről van szó, így például a refluxosoknak, vesebetegeknek, szív- és érrendszeri betegséggel küzdőknek, valamint a gyomorfekélyeseknek is kerülniük kell.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippekért kattints erre:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...