Sokak reggeli választása a zabkása, ami különböző gyümölcsökkel, olajos magvakkal, aszalványokkal és joghurttal felturbózva igazán tápláló napindító lehet. A legtöbben vízzel vagy tejjel készítik a zabkását, de most mutatunk egy olyan hozzávalót, amivel tápértékét is növeled, ráadásul extra krémességet eredményez!
A zabkása tényleg egy gyorsan elkészíthető, olcsó reggeli, amit ráadásul saját szájízedre tervezhetsz és variálhatsz minden nap, így ráunni sem könnyű!
Vízzel és tejjel való elkészítése kézenfekvő, hiszen ezek jó esetben mindig vannak otthon, de ha szeretnéd új szintre fejleszteni zabkásádat, akkor más összetevőhöz kell nyúlnod.
Ez pedig nem más, mint a kefir!
A kefir nemcsak tápanyagban gazdag alapanyag, hanem extrán krémes állagot is eredményez. Kiemelkedő fehérje-, kalcium- és foszfortartalma is. Emellett gyengíti a zabpehely fitinsav hatását, ami az ásványi anyagok, legfőképp a vas bőségének elvesztését eredményezi.
Kefirrel készítve a zabkása tápértéke nő, és segíti a B-vitaminok szaporodását.
A kefir fogyasztása azonban nem mindenki számára ajánlott, mert egy savas élelmiszerről van szó, így például a refluxosoknak, vesebetegeknek, szív- és érrendszeri betegséggel küzdőknek, valamint a gyomorfekélyeseknek is kerülniük kell.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekért kattints erre: