Ezért kellene vízzel kezdened minden reggeli ébredést

Japánban évezredes hagyománya van a reggeli vízivásnak. Hogy miért? Mert szinte mindenre jó, főleg azok számára, akik képtelen napi 2 liter vizet meginni.

Napi két-két és fél liter víz fogyasztása elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, a japánok pedig már évezredek óta alkalmazzák azt a hasznos módszert, amely már a reggeli órákban gondoskodik a rendes folyadékbevitelről. A szigetország lakói között rengeteg olyan ember van, aki az ébredést követően azonnal megiszik néhány pohár friss vizet. Hogy miért? Mert szinte mindenre jó!

Sokkal jobban fogod magad érezni

Az éhgyomorra való vízivás számos jótékony hatással van a szervezetre: segít az asztma és a szembetegségek ellen, csökkenti a koleszterinszintet, javítja a vércukorszintet, segít a menstruációs problémák enyhítésében, de természetesen jót tesz a vesének is.

Ahogy a Házipatika is írja, a "vízterápia" lényege, hogy reggel, miután felébredtünk, igyunk éhgyomorra minél több vizet, ha megy, akkor 3-4 pohárral is.

Ezután körülbelül háromnegyed órán át ne igyunk semmi mást, sem kávét, sem teát - ebben segíthet, ha vízivás után megmossuk a fogunkat. Az idő lejárta után már bármit ehetünk és ihatunk, az étkezést követő egy órában azonban lehetőleg ne igyunk, két órán keresztül pedig ne fogyasszunk ételt.

Persze a 3-4 pohár víz sokak számára rengeteg folyadéknak tűnhet, érdemes hát fokozatosan hozzászoktatni testünket a kúrához: az első héten még csak egy, a következő héten kettő pohárral érdemes fogyasztani, egy hónap alatt pedig könnyen rászokhatunk arra, hogy a reggeleket 3-4 pohár vízzel kezdjük.

Mellékhatás nincs, az ember azonban hamar észre fogja venni a változásokat. A már felsoroltak mellett a vízterápia a szembetegségek, a szívproblémák, de például az epilepszia és a székrekedés tünetei ellen is hatásos, ezen felül a bőr is szebb lesz, és sokkal energikusabban fogjuk érezni magunkat egész nap.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...