Eljött az idő, itt a karácsony!
Itt vannak az ünnepek, és jó magyar ember lévén ugyebár, mindent kirántunk, amit csak tudunk. A rántott sajt például az egyik legzseniálisabb találmány. Ezúttal pedig nem ám akármilyen sajtot rántunk, hanem lágy, krémes camembert-t!
A rántott sajt az az étel, amit bárhol, bármikor, bármilyen formában szeretünk, ez a camembert-sült burgonya-tartár kombó pedig tényleg elhozza a tökéletes boldogságot - főleg, ha nem kívánjuk a húst. Ha feketeövesek vagytok, kínáljatok mellé még egy kis áfonyalekvárt is, melynek gyümölcsösségétől pikáns és frissítő lesz a végeredmény.
A ropogós panír titka
A recept titka és legfontosabb része az igazán ropogós panír, ami körbeöleli a sajtot. A sütéshez a Vénusz Sütőolaját használjuk, mely nagy olajsavtartalmú, nemesített napraforgómagból készült olajat tartalmaz, ami természetesen gazdag ómega-9 zsírsavban, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik. Ennek köszönhetően lesznek a vele készült rántott ételek utánozhatatlanul ropogósak!
Ezt az olajat kifejezetten bő olajban való sütéshez és rántott ételek készítéséhez ajánljuk. Fontos, hogy sütéskor ne hevítsük az olajat 175 °C fölé, használat után pedig hidegen szűrjük át. Minden ötödik használat után érdemes lecserélnünk, védjük a közvetlen napfénytől, és szobahőmérsékleten tároljuk!
A köret fokhagymás fűszerolajjal, a tartármártás házi majonézzel készül
Ráadás, hogy a köretet a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajával készítjük, ami már önmagában ízesít, így nincs is igazán szükség egyéb fűszerekre, csak némi sóra és borsra.
Ami a tartármártást illeti, ehhez mindenképpen házi majonézt ajánlunk, mely a Vénusz 100% első préselésű napraforgó-étolajával készül. Így lesz igazán tökéletes a mártásunk alapja!
Ezt az olajat változatosan felhasználhatjuk szárnyasok, halak és zöldségek sütéséhez, pirításához, grillezéséhez, de saláták, pácok, szószok, mártások és öntetek készítéséhez is.
Mindig számíthatunk rá, ha valami frisset és finomat szeretnénk varázsolni magunknak vagy szeretteinknek.
Rántott camembert fűszeres sült burgonyával és tartármártással – a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és videó: Simon Gábor
Recept: Gerzsenyi Flóra