Ne tétovázzunk, míg tart a szezon, vegyük elő a medvehagymánkat, amit a piacról/boltból beszereztünk, és haszáljuk bőkezűen, nagyvonalúan, nem törődve a fokhagymásan erőteljes illatokkal és ízekkel! Rakott krumplinak, tarhonyának, krémlevesnek, de leveles tésztának és pestónak is jóláll a tavasz egyik kedvence, a medvehagyma!
Kattints a galériára, és lesd meg aktuális, szépséges, medvehagymás receptgyűjteményünket:
8 gyönyörű recept, amiben a medvehagyma a főszereplő
Medvehagymás nappite
Napot formázó, csodás, leveles tésztás sós finomság temérdek medvehagymával, mustárral, nem kevés isteni sajttal. A hétvégére tervezett pogácsa mellett vagy helyett pont tökéletes lesz.
Recept itt!
Medvehagymás minimuffin
Sütötttél már sós muffint apró formátumban? Itt az ideje! Ebbe a minimuffinba parmezán is került a medvehagyma, petrezselyem és újhagyma mellett. De persze elfér mellette egy tepsi citromos vagy csokis verzió is....!
Recept itt!
Medvehagymás pesto mandulával
Toljuk ki a medvehagyma rövid szezonját úgy, hogy pestóként rakjuk el, olívaolajban. Így, hűtőben eltéve, akár hetekig megőrzi minőségét! Később kedvünk szerint felhasználhatjuk pizzára, tésztára, pirítósra kenve!
Recept itt!
Medvehagymás-pórés burgonyakrémleves
Egyszerű, kezdőknek is való krémleves, mely akár húsvéti első fogás is lehetne. Sima burgonyakrémleves póréhagymával és nem kevés medvehagymával spékelve.
Recept itt!
Medvehagymás rakott krumpli
Friss medvehagymával, juhtúróval és sonkával újragondolt, magyarkedvenc egytálétel: tavaszi rakott krumpli! Ne sajnáljuk belőle a juhtúrót és a medvehagymát, tökéletes párost alkotnak együtt. Ja, és húsmentes verzióban, sonka nélkül is fantasztikus a végeredmény!
Recept itt!
Kecskesajtos-medvehagymás tarhonyarizottó
Nehéz felfogni, hogy a tarhonyarizottó „műfaja” eddig hogy nem lett népszerűbb a magyar konyhákban, mert csodásan működik! Ezúttal tavasziasan, kecskesajttal, medvehagymával, és persze vajjal és fehérborral, alaplével készült, és pompás lett.
Recept itt!
Sültkrumpli-krémleves mustáros medvehagymapesztóval
A sültkrumpli-krémleves titka, hogy főzés helyett héjában, a sütőben sütjük meg a burgonyát, és egészen extra ízt adunk neki. Emellett pedig nem akármilyen ízesítés, házi készítésű mustáros medvehagymapesztó emeli új szintre a levesünket!
Recept itt!
Egyedényes medvehagymás-sajtos tészta
Egyedényes, sajtoktól krémes tészta, melyet nevezhetnénk akár a mac&cheese felnőtt változatának is, de a medvehagyma ellenére szerintünk még a gyerekek is imádni fogják. Dobjunk össze mindent egyszerre, egyszerűen, kényelmesen, és fogyasszuk, gyönyörködve a tavaszban.
Recept itt!
Ha tovább inspirálódnál a receptek közt:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tavaszi ötlet: