Áprilistól júniusig tart a csodás rebarbara szezonja, ha szerencsénk van legalábbis, így amint megjelenik a piacokon ez a sokoldalú (egyébként zöldség, nem pedig gyümölcs) alapanyag, használjuk ki, főzzük be, tegyük fenséges pitékbe, és bár mindenki eper mellé képzeli el, mutatunk jó pár alternatívát, hogy másokkal frigyre lépve, vagy önmagában is megállja a helyét a rebarbara.
-
1.
Epres-rebarbarás-túrós süti
-
2.
Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából
-
3.
Rebarbarás mandulatorta epermázzal
-
4.
Mini grízes túrógombócok rebarbarás-epres öntettel
-
5.
Rebarbarás zsemlefelfújt
-
6.
Epres-rebarbarás rácsos pite
-
7.
Rebarbarás „bögrekrém” zabmorzsával
-
8.
Rebarbarás fordított mandulatorta
-
9.
Lusta rétes eperrel és rebarbarával cukorbetegeknek
-
10.
Rebarbarás panna cotta
-
11.
Tejfölös-rebarbarás pite
-
12.
Almás-rebarbarás crumble egyszerűen
-
13.
Rebarbarás galette
-
14.
Epres-rebarbarás sajttortakocka
-
15.
Erdei gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül
-
16.
Rebarbarás gin
-
17.
Rebarbaralekvár
Még több rebarbarás recept itt!
Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!