Erre figyelj, miután hazavitted a boltból a rebarbarát

Most, hogy végre elérkezett a rebarbaraszezon, könnyebben be tudjuk szerezni a nagyobb áruházláncokban és a piacon is. Vannak azonban szabályok, melyeket be kell tartani, miután hazavittük.

A rebarbarának jelentős a vitamintartalma, remek B-vitamin-forrás, magas az A-, C- , E- és K-vitamin-tartalma, és számos ásványi anyag is megtalálható benne, többek között a kálcium, a kálium, a cink és a vas is. Így érdemes gyakran fogyasztani, amikor szezonja van. Van azonban pár szabály, amit be kell tartanunk, miután hazavittük a rebarbaránkat.

Erre figyelj, miután hazavitted a boltból a rebarbarát

Megvetted a piacon, de nem tudod, hogyan őrizheted meg frissességét hosszú ideig? A konyhapulton semmiképpen ne hagyd, mert könnyen fonnyadásnak indul, és elkerülhetetlen lesz az élelmiszerpazarlás

– írja Facebook-oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő Maradék nélkül programja. 

A hivatal abban is segít, hogyan használjuk fel az alapanyagunkat. Posztjukban arról írnak, hogy a levelek megmosása után fel kell használni a rebarbarát. Nyersen ne fogyasszuk el a levelet, mivel magas az oxálsavtartalma, így fokozhatja a vesekőképződés kockázatát. Éppen ezért fontos, hogy mindig vessük hőkezelés alá a leveleket.

Epres-rebarbarás rácsos pite

A rebarbara és az eper a piték Stan és Pan-ja: biztos működnének külön is, de minek szétválasztani őket, olyan jó amikor az édes eperíz mellett megbújik a rebarbara visszafogott ...

Epres-rebarbarás galette

Valami könnyű, nem túl édes, gyors, egyszerű és friss, ami nem mellesleg nagyon jól is néz ki. Na ez az én epres-rebarbarás rusztikus pitém!  A receptben leírt adagból 2 darab, a ...

Epres-pisztáciakrémes pite

Na ez aztán tényleg olyan pite, mintha egy menő cukrászatból hozattuk volna. Mondjuk a munka is elég sok vele, de ha tudunk rá áldozni, akkor feltétlenül csináljuk meg, mert eszméletlen ...

A szárral kapcsolatban elmondták, hogy vizes papírtörlőben tárolva akár egy-két hétig is eláll. Érdemes azonban a hűtőszekrényben tartani még így is, és egy jól záródó dobozba tenni. Ha túl sokat vásároltunk belőle, akkor akár le is fagyaszthatjuk. Ehhez a tisztítás és a külső héj eltávolítása után daraboljuk 2-3 centiméteres darabokra. Fontos, hogy légmentes zacskóban vagy dobozban rakjuk be a fagyasztónkba.

Forrásunk volt.


Még több segítség a főzéshez:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az italkülönlegesség gyógyítja a testet: a Lidlben is megtalálod

Pár évvel ezelőtt már mi is felfigyeltünk a kombuchára, ami egyfajta gasztroőrületként jelent meg. Az utóbbi időben ismét feltörekvőben van ez a csodaital, mert számos jótékony hatása van a testre, ráadásul ízélménynek sem utolsó. A Lidlben most igen jó áron juthatunk hozzá, ha elég gyorsak vagyunk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...