Ezzel a praktikával tiéd lesz a leglágyabb rántotta: érdemes kipróbálni

A rántottakészítés fortélyairól már mi is számtalan cikket írtunk, de muszáj egy újabb trükköt mutatnunk nektek mai Napi Tippünkben, amivel az eddigi legfinomabb, felhőszerűbb rántotta lehet a jutalmatok.

Nemrég írtunk arról, hogy milyen puha rántotta készülhet túró hozzáadásával, ami ráadásul extra gazdag lesz fehérjében, most pedig egy újabb konyhai tippet mutatunk, amivel a leglágyabb tojásrántottát készítithetitek el... egyetlen plusz alapanyag használatával.

Rántotta
Ilyen felhőszerű rántottát még biztos nem ettél: csupán egy alapanyagot kell hozzáadnod

Nincs is annál rosszabb, mint mikor száraz és gumiszerű lesz a rántottánk, azonban egy alapanyag bevetésével még akkor is elkerülhetjük ezt, ha egy kicsit tovább hagyjuk a tűzön a tojást.

Ha eddig napraforgóolajon vagy éppen vajon készítetted a rántottát, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, milyen lesz, ha olívaolajat öntesz alá.

Így sokkal könnyedebb és ízekkel telibb marad az étel, mint bármilyen más zsíradék hozzáadásával: az olívaolaj egységesen bevonja a tojást, ez is hozzáad az extra ízélményhez, ráadásul magasabb az égési pontja, mint a vajé.

Így készíts felhőszerű rántottát

A tojásokat üsd fel, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borrsal. Ezután álld hagyni a keveréket 10-15 percig, mert a só hat a tojásban lévő fehérjére, és ez is hozzájárul a puha rántotta elkészítéséhez. Ezután melegítsd fel alacsony lángon az olívaolajat, és már mehet is rá a tojásos keverék.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...