Mozzarella Schnitzel – Íme a negyedórás rántott mozzarella, az új kedvenced

A rántott sajtot mindenki szereti, ez az az igazi komfortkaja, amit kicsik és nagyok is imádnak, akár húsz perc alatt elkészül, ráadásul még laktató is. Persze, mint minden ételt, ezt is lehet még fokozni: mozzarellával és pankomorzsával a rántott sajt fogalma egyenesen újjászületik!

A magyar konyha imádja kirántani az ételeket. Csirke, borjú, gomba, karfiol vagy éppen sajt, mindent imádunk, ami ropogós, aranybarna panírba burkolózik.

A rántott sajtok kategóriájában most egy új belépőt köszönthetünk a Mozzarella Schnitzel formájában, amely első harapásra felülír mindent, amit eddig a rántott sajtról gondoltunk. Az egyik legfőbb kitétel, hogy kizárólag natúr pizzamozzarellával vagy grillmozzarellával dolgozzunk, ugyanis ezeknek jóval alacsonyabb a nedvességtartalma például egy bufala mozzarellához képest.

A pizzamozzarellát a legtöbb hipermarketben beszerezhetjük akár kisebb darabokban kiporciózva, akár nagyobb, tömb kiszerelésben. Ha vékonyra szeletelt mozzarellát kaptunk az üzletben, akkor 2-3 szeletet tapasszunk össze az ujjnyi vastagság eléréséhez, majd így panírozzuk és süssük őket.

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Amire szükséged lesz a Mozzarella Schnitzelhez:

30 dkg mozzarella (pizza- vagy grill mozzarella), 2 evőkanál finomliszt, 1 db tojás, 4 evőkanál pankomorzsa, só és fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) , 1 db citrom (2 szelet)

A mozzarella schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Vágjunk ujjnyi vastagságú szeleteket a pizzamozzarellából. Ha vékonyra szeletelt mozzarellával dolgozunk, tapasszunk össze 2-3 szeletet, hogy megkapjuk az ujjnyi vastagságot.

A mozzarellaszeleteket panírozzuk be: forgassuk meg lisztben, tojásban és a pankomorzsában. Az utolsó pankoréteget alaposan nyomkodjuk rá, hogy a lehető legtöbb morzsa tapadjon a külső rétegre.

Tegyünk egy serpenyőt a főzőlapunkra, öntsünk bele annyi olajat, hogy vastagon bevonja a serpenyő alját. Közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat.

Dobj egy kevés pankót az olajba. Ha az azonnal felpörög és sülni kezd, készen állunk a sütésre. Ha nem, várjunk még egy kicsit, amíg felforrósodik az olaj. Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott mozzarellát. Az egyik oldalán 2-3 percig süssük (amíg a szélei meg nem barnulnak, közepén pedig aranybarna színű nem lesz).

Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük további 1-2 percig a másik oldalán, amíg ugyanazt az középen arany, szélein barnásabb színt kapjuk.

Ha megsültek, alaposan csepegtessük le az olajat róluk, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal, nyomjunk rá pár csepp citromlevet, majd élvezzük, hogy a Mozzarella Schnitzel nyúlik a tányérunkon vagy a kezünkben.

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

A Mozzarella Schnitzel teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálnod:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...