Egy séf elárulta, mi a tökéletes rántott sajt receptje

Egy igazán egyszerű trükkről van szó, mellyel könnyedén megakadályozhatjuk, hogy kifolyjon a sajt sütés közben.

A rántott sajt az egyik legkedveltebb fogás, ami egyszerűnek tűnik, de gyakran okoz bosszúságot a konyhában: kifolyik a sajt, túl zsíros lesz vagy éppen nem elég ropogós a panír. Egy tapasztalt séf most megosztotta a titkait, amelyekkel mindig tökéletes lesz ez a klasszikus étel. Legyen szó a megfelelő sajtválasztásról, a panírozás technikájáról vagy a sütés fortélyairól, ez az útmutató garantáltan segít abban, hogy a rántott sajt minden alkalommal sikerüljön!

@balints.pot Vajon mi volt Noémi kedvenc gyerekkori kajája? @Calidus Tűzvédelem, munkavédelem. #balintspot #calidus #tűz #rántottsajt ♬ Mrs. Robinson - The Lemonheads

Talán számodra sem ismeretlen a TikTokon népszerű Bálint, aki az utcán szólít meg embereket, hogy a kedvenc gyerekkori ételeikről érdeklődjön, majd egy óra alatt elkészítse nekik. Nemrégiben valakinek rántott sajtot főzött, és a videójában megosztotta, hogyan lehet tökéletesen elkészíteni ezt az ételt.

Az első és legfontosabb lépés, hogy jó minőségű sajtot válasszunk.

A második, kevésbé ismert tipp, hogy a panírozott sajtot sütés előtt rövid időre tegyük a fagyasztóba. Emellett ügyeljünk arra is, hogy az olajat 180 fokra melegítsük fel. Ha ezeket a tanácsokat betartjuk, garantáltan isteni rántott sajtot élvezhetünk majd!


Még több szuper tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...