Egy séf elárulta, mi a tökéletes rántott sajt receptje

Egy igazán egyszerű trükkről van szó, mellyel könnyedén megakadályozhatjuk, hogy kifolyjon a sajt sütés közben.

A rántott sajt az egyik legkedveltebb fogás, ami egyszerűnek tűnik, de gyakran okoz bosszúságot a konyhában: kifolyik a sajt, túl zsíros lesz vagy éppen nem elég ropogós a panír. Egy tapasztalt séf most megosztotta a titkait, amelyekkel mindig tökéletes lesz ez a klasszikus étel. Legyen szó a megfelelő sajtválasztásról, a panírozás technikájáról vagy a sütés fortélyairól, ez az útmutató garantáltan segít abban, hogy a rántott sajt minden alkalommal sikerüljön!

Talán számodra sem ismeretlen a TikTokon népszerű Bálint, aki az utcán szólít meg embereket, hogy a kedvenc gyerekkori ételeikről érdeklődjön, majd egy óra alatt elkészítse nekik. Nemrégiben valakinek rántott sajtot főzött, és a videójában megosztotta, hogyan lehet tökéletesen elkészíteni ezt az ételt.

Az első és legfontosabb lépés, hogy jó minőségű sajtot válasszunk.

A második, kevésbé ismert tipp, hogy a panírozott sajtot sütés előtt rövid időre tegyük a fagyasztóba. Emellett ügyeljünk arra is, hogy az olajat 180 fokra melegítsük fel. Ha ezeket a tanácsokat betartjuk, garantáltan isteni rántott sajtot élvezhetünk majd!


Még több szuper tipp itt:

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!