A karácsonyi ünnepek alatt valamilyen formában szinte biztos, hogy nálatok is előkerül a hal. Mind tudjuk, hogy rántva minden jobb, így hát miért ne készülhetne rántott hal? Borbás Marcsi segítő fakanalat nyújt, hogy idei rántott pontyod minden eddigit felülmúljon. Lássuk, mi kell a tökéletes rántott ponty elkészítéséhez!
A rántott ételek elkészítése mondhatni benne van a kisujjunkban magyarként, de mégis vannak olyan nüansznyi csavarok, fortélyok és alternatív technikák, amikkel még tökéletesebbre ránthatjuk a húst, a zöldséget vagy éppen a halat, így az ünnepek közeledtével.
Borbás Marcsi nem is veszi félvállról a műfajt, így ha idén szeretnél hibátlan halat tálalni szeretteidnek, akkor az első lépés a jó minőségű alapanyagok beszerzése. A panírmorzsát akár magad is elkészítheted, a sütőben kiszárított majd ledarált kenyérrel. Ami pedig a legfontosabb a rántott ponty elkészítésekor, hogy:
a panírozás előtt negyedórával sózzuk be az ujjnyi vastagra vágott szeleteket.
Nem szabad, hogy a hal túl sokáig álljon a sóban, mert tönkremegy a húsa, és nem marad szaftos. Ezután már a panírozás jól ismert folyamatát kell követnünk, majd bő olajban kisütni, de akkora edényben, hogy ne érjen az edény aljához a hal. Köretnek majonézes salátát vagy bármilyen krumpliköretet tálalhatunk.
Címlapkép: Facebook
További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide: