Tökéletes rántott ponty: ezt a tippet lesd el Borbás Marcsi legújabb receptkönyvéből

Borbás Marcsi 'Magyarország finom – András naptól-vízkeresztig' című új receptkönyvéből lestünk el nektek egy szuper tippet, amivel tökéletes rántott pontyot tálalhattok a karácsonyi asztalra.

A karácsonyi ünnepek alatt valamilyen formában szinte biztos, hogy nálatok is előkerül a hal. Mind tudjuk, hogy rántva minden jobb, így hát miért ne készülhetne rántott hal? Borbás Marcsi segítő fakanalat nyújt, hogy idei rántott pontyod minden eddigit felülmúljon. Lássuk, mi kell a tökéletes rántott ponty elkészítéséhez!

Rántott pontypatkó
Tökéletes rántott ponty: ezt a tippet lesd el Borbás Marcsi legújabb receptkönyvéből

A rántott ételek elkészítése mondhatni benne van a kisujjunkban magyarként, de mégis vannak olyan nüansznyi csavarok, fortélyok és alternatív technikák, amikkel még tökéletesebbre ránthatjuk a húst, a zöldséget vagy éppen a halat, így az ünnepek közeledtével.

Borbás Marcsi nem is veszi félvállról a műfajt, így ha idén szeretnél hibátlan halat tálalni szeretteidnek, akkor az első lépés a jó minőségű alapanyagok beszerzése. A panírmorzsát akár magad is elkészítheted, a sütőben kiszárított majd ledarált kenyérrel. Ami pedig a legfontosabb a rántott ponty elkészítésekor, hogy:

a panírozás előtt negyedórával sózzuk be az ujjnyi vastagra vágott szeleteket.

Nem szabad, hogy a hal túl sokáig álljon a sóban, mert tönkremegy a húsa, és nem marad szaftos. Ezután már a panírozás jól ismert folyamatát kell követnünk, majd bő olajban kisütni, de akkora edényben, hogy ne érjen az edény aljához a hal. Köretnek majonézes salátát vagy bármilyen krumpliköretet tálalhatunk.

Címlapkép: Facebook


További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...