Így lesz isteni finom és ropogós a tegnapi rántott hús

Bár a rántott hús hidegen is mennyei, mégis akkor az igazi, ha kívül ropog a bundája belül pedig puha. Nézzük, hogyan varázsolhatjuk újra frissé a másnapos bundás fogást!

A rántott hús nagyon népszerű fogás hazánkban, teljesen mindegy, hogy csirkéből, sertésből vagy borjúból készül. Bármennyire is imádjuk, ritkán van olyan, hogy mind elfogy a vasárnapi ebéd során. Ha másnap is szeretnénk élvezni a rántott húst, és ezúttal nem egy szendvicsbe raknánk, hidegen, akkor mutatunk egy trükköt, hogy újra ropogós legyen.

Így lesz isteni finom a tegnapi rántott hús

Nyúzó Imre séf, (aki a rántott húsok nagy szakértője) az nlc.hu-nak elárulta, hogyan melegítsük fel a bundás husikánkat. A legjobb, ha ilyenkor a sütőbe dobjuk, amit 200 fokra és hőlégkeverésre állítottunk. Azt javasolja, hogy tepsi vagy más sütőedény használata nélkül tegyük mindezt.

Ezen kívül még két tanácsa van: az egyik, hogy a művelet előtt fél órával vegyük ki a húsokat a hűtőből, illetve és a sütőrácsra helyezett szeletre csak egy kevéske vajat tegyünk, akár olajban, akár zsírban sült eredetileg az étel.

Az újramelegítéshez 12-25 percre lesz szükségünk attól függően, hogy vékonyka karajszeletet vagy vastagabb, akár csontos húst frissítünk fel!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek