A rántott hús nagyon népszerű fogás hazánkban, teljesen mindegy, hogy csirkéből, sertésből vagy borjúból készül. Bármennyire is imádjuk, ritkán van olyan, hogy mind elfogy a vasárnapi ebéd során. Ha másnap is szeretnénk élvezni a rántott húst, és ezúttal nem egy szendvicsbe raknánk, hidegen, akkor mutatunk egy trükköt, hogy újra ropogós legyen.
Nyúzó Imre séf, (aki a rántott húsok nagy szakértője) az nlc.hu-nak elárulta, hogyan melegítsük fel a bundás husikánkat. A legjobb, ha ilyenkor a sütőbe dobjuk, amit 200 fokra és hőlégkeverésre állítottunk. Azt javasolja, hogy tepsi vagy más sütőedény használata nélkül tegyük mindezt.
Ezen kívül még két tanácsa van: az egyik, hogy a művelet előtt fél órával vegyük ki a húsokat a hűtőből, illetve és a sütőrácsra helyezett szeletre csak egy kevéske vajat tegyünk, akár olajban, akár zsírban sült eredetileg az étel.
Az újramelegítéshez 12-25 percre lesz szükségünk attól függően, hogy vékonyka karajszeletet vagy vastagabb, akár csontos húst frissítünk fel!
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad: