A Parlament mellett felújított Képviselői Irodaház épületében nyitott "pékséget" Wolf András, a New York Kávéház, a Salon étterem és a Séf Asztala séfje. Az idézőjel nem véletlen a pékség esetében, mivel a Kossuth téren található új egység nemcsak friss kovászos kenyereket, hanem minőségi alapanyagokat, péksütiket, szendvicseket, bisztrófogásokat és természetesen a Westendben már jól megszokott rántott húst és sült kolbászt kínálja.
Wolf András három-négy éve kezdett el komolyabban foglalkozni a kovászolás technikájával, de elmondása szerint addig nem akart saját kenyeret árulni, amíg nem tökéletes, ahogy ő fogalmaz, maga is „pénzt adna érte”. A komoly terveket két évig szövögette, mire február 8-án végre megnyithatta kapuit az új Séf Asztala.
A vendéglátóhely három részből áll. Üzemel delikátboltként, hazavihetőek azok az alapanyagok, amelyekből a pékáruk és ételek, italok készülnek. A kovászos kenyérhez minőségi lisztet használnak, amit a wessexi malomból szereznek be, ezt is meg lehet vásárolni a polcokról. Emellett kapható például lekvár a Lek-Vár-Laktól vagy tejtermékek a Csengőtej Manufaktúrától. Az alapanyagok nagy része magyar kistermelőktől érkezik.
A vendéglátóhely másik része a pékségre épül, ahol a rozsos, zabos és parasztkenyér mellett megfér az olasz focacciais. A szendvicskínálat változó, ahogy a különböző édes péksütikből sem lehet majd minden nap az összeset kapni.
„Nagyon szeretem az édességeket, de nem szerettem volna mindent az étlapra tenni, mert ha valami éppen nem sikerül tökéletesen, akkor azt nem szeretném kirakni a pultba” - magyarázza nekünk Wolf András, miért alakított ki egy erős desszertkínálatot a Séf Asztalában.
Az új helyen a már jól ismert rántott hús, kolbász, nudli kínálat kiegészül más klasszikus fogásokkal is.
„Nincs fix étlap. Azokat az ételeket szerettük volna megmutatni, amit mi magyarok szeretünk. Szándékosan nem hívom őket magyaros fogásoknak, mert az már olyan elcsépelt. Az indulásnál van csirkepaprikás nokedlivel és húsleves” - mondja a séf, megjegyezve, hogy a leves valószínűleg állandó lesz, hiszen „nincs vasárnap húsleves nélkül”, amihez ugye egy ropogós rántott hús is dukál, akár szendvicsben.
Wolf András hangsúlyozza, az új helyen szó sincs újragondolásról, helyette egyszerű ételeket kínál, olyanokat, amit tényleg mindenki szeret és szívesen eszik. Teszi mindezt mindenki számára elérhető árakon, minőségi alapanyagokból, lazán mégis szép környezetben.
Wolf András kovászos kenyereit hamarosan a Westend vásárlóközönsége is megkóstolhatja egy rántott hús vagy kolbász elfogyasztásakor. A séf szerint idővel elképzelhető, hogy az ottani egységben is kaphatóak lesznek majd a kovászos finomságok.
Ezeket olvastad már?
Új étteremlánc nyílik a magyar fővárosban
Új étteremlánc indul Budapesten, az irodai étkezést forradalmasítani akaró étteremhálózat Kantin néven fut majd a fővárosban.
NosaltyKiderült, ki képviseli a magyarokat a Bocuse d’Or európai döntőjén
Veres István képviseli majd hazánkat a Bocuse d'Or európai válogatóján, Tallinnban. 2020 májusában a Babel étterem séfjének és csapatának szurkolhatunk.
NosaltyLendvai Levente képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon
Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.
Nosalty6 csodaromantikus étterem, ahova megéri foglalni idén Valentin-napra
Te tudod, hogy ki lesz idén a Valentinod, mi pedig azt tudjuk, hogy hol érdemes romantikáznotok február 14-én este. Valentin-napi étteremajánló különkiadásunk következik!
Szász Nóri