Egy ilyen ropogós cornflakes-burokban olvadó fagylalt egy könnyed étkezés különleges és szenzációs befejezésére szolgál. Mutatjuk a receptet!
Nézd meg a receptvideónkat itt:
Hozzávalók
300 g vaníliafagylalt (egy kis doboz)
70 g finomliszt
120 ml víz
150 g kukoricapehely
90 g étcsokoládé (1 tábla)
100 g habtejszín (csokimázhoz)
200 ml habtejszín (tejszínhabhoz)
3 ek porcukor
10 dl napraforgó olaj (Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolaj).
Elkészítés:
Első körben kigombócoljuk a fagylaltot, majd betesszük a mélyhűtőbe teljesen kidermedni.
Amíg hűlnek a gombócok, addig elkészítjük a panírt – ez két részből fog állni: először készítünk egy tojás nélküli palacsintatésztát, ehhez a lisztet a vízzel csomómentesre elkeverjük, a második körben pedig ledaráljuk a kukoricapelyhet durvább, morzsás állagúra.
Miután elkészültünk a panírral, az étcsokoládét és a tejszínt összeolvasztjuk, illetve a habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. Ezekkel az elemekkel tálaljuk majd a desszertet.
Mielőtt bepanírozzuk a gombócokat, hogy kirántsuk őket, előtte felhevítjük az olajat.
A gombócokat a Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolajában fogjuk kisütni. Ez az étolaj teljesen semleges ízű, szóval ideális édes és sós fogások elkészítéséhez egyaránt. Az olajnak a sütéshez körülbelül 170-180 fokosnak kell lennie.
A kifagyott gombócokat először a tésztamasszába, majd utána a cornflakesbe forgatjuk. Ezt követően mehetnek a forró olajba pár másodpercre, amiben hirtelen kisütjük őket.
Találás előtt hűtsük le a gombócokat, majd locsoljuk meg langyos, olvasztott csokoládéval, koronázzuk meg egy adag tejszínhabbal, és díszítsük egy szem cseresznyével.
Jó étvágyat!
Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!