A nap, amikor kirántottuk a cornflakes-bundás vaníliafagyit

Egy nem mindennapi desszertreceptet hoztunk nektek, ez volna a rántott fagyi! A kívül ropogós bunda belül krémesen lágy vaníliafagyit rejt. A mondás, miszerint kirántva minden jó, ennél a receptél is beigazolódott. Próbáljátok ki!

Egy ilyen ropogós cornflakes-burokban olvadó fagylalt egy könnyed étkezés különleges és szenzációs befejezésére szolgál. Mutatjuk a receptet!

Nézd meg a receptvideónkat itt:

Hozzávalók

300 g vaníliafagylalt (egy kis doboz)
70 g finomliszt
120 ml víz
150 g kukoricapehely
90 g étcsokoládé (1 tábla)
100 g habtejszín (csokimázhoz)
200 ml habtejszín (tejszínhabhoz)
3 ek porcukor
10 dl napraforgó olaj (Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolaj).

Elkészítés:

Első körben kigombócoljuk a fagylaltot, majd betesszük a mélyhűtőbe teljesen kidermedni.

Amíg hűlnek a gombócok, addig elkészítjük a panírt – ez két részből fog állni: először készítünk egy tojás nélküli palacsintatésztát, ehhez a lisztet a vízzel csomómentesre elkeverjük, a második körben pedig ledaráljuk a kukoricapelyhet durvább, morzsás állagúra.

A rántott fagyi receptjét ITT találjátok!

Miután elkészültünk a panírral, az étcsokoládét és a tejszínt összeolvasztjuk, illetve a habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. Ezekkel az elemekkel tálaljuk majd a desszertet.

Mielőtt bepanírozzuk a gombócokat, hogy kirántsuk őket, előtte felhevítjük az olajat.

A gombócokat a Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolajában fogjuk kisütni. Ez az étolaj teljesen semleges ízű, szóval ideális édes és sós fogások elkészítéséhez egyaránt. Az olajnak a sütéshez körülbelül 170-180 fokosnak kell lennie.

A rántott fagyi receptjét ITT találjátok!

A kifagyott gombócokat először a tésztamasszába, majd utána a cornflakesbe forgatjuk. Ezt követően mehetnek a forró olajba pár másodpercre, amiben hirtelen kisütjük őket.

Találás előtt hűtsük le a gombócokat, majd locsoljuk meg langyos, olvasztott csokoládéval, koronázzuk meg egy adag tejszínhabbal, és díszítsük egy szem cseresznyével.

Jó étvágyat!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek