A nap, amikor kirántottuk a cornflakes-bundás vaníliafagyit

Egy nem mindennapi desszertreceptet hoztunk nektek, ez volna a rántott fagyi! A kívül ropogós bunda belül krémesen lágy vaníliafagyit rejt. A mondás, miszerint kirántva minden jó, ennél a receptél is beigazolódott. Próbáljátok ki!

Egy ilyen ropogós cornflakes-burokban olvadó fagylalt egy könnyed étkezés különleges és szenzációs befejezésére szolgál. Mutatjuk a receptet!

Nézd meg a receptvideónkat itt:

Hozzávalók

300 g vaníliafagylalt (egy kis doboz)
70 g finomliszt
120 ml víz
150 g kukoricapehely
90 g étcsokoládé (1 tábla)
100 g habtejszín (csokimázhoz)
200 ml habtejszín (tejszínhabhoz)
3 ek porcukor
10 dl napraforgó olaj (Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolaj).

Elkészítés:

Első körben kigombócoljuk a fagylaltot, majd betesszük a mélyhűtőbe teljesen kidermedni.

Amíg hűlnek a gombócok, addig elkészítjük a panírt – ez két részből fog állni: először készítünk egy tojás nélküli palacsintatésztát, ehhez a lisztet a vízzel csomómentesre elkeverjük, a második körben pedig ledaráljuk a kukoricapelyhet durvább, morzsás állagúra.

A rántott fagyi receptjét ITT találjátok!

Miután elkészültünk a panírral, az étcsokoládét és a tejszínt összeolvasztjuk, illetve a habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. Ezekkel az elemekkel tálaljuk majd a desszertet.

Mielőtt bepanírozzuk a gombócokat, hogy kirántsuk őket, előtte felhevítjük az olajat.

A gombócokat a Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolajában fogjuk kisütni. Ez az étolaj teljesen semleges ízű, szóval ideális édes és sós fogások elkészítéséhez egyaránt. Az olajnak a sütéshez körülbelül 170-180 fokosnak kell lennie.

A rántott fagyi receptjét ITT találjátok!

A kifagyott gombócokat először a tésztamasszába, majd utána a cornflakesbe forgatjuk. Ezt követően mehetnek a forró olajba pár másodpercre, amiben hirtelen kisütjük őket.

Találás előtt hűtsük le a gombócokat, majd locsoljuk meg langyos, olvasztott csokoládéval, koronázzuk meg egy adag tejszínhabbal, és díszítsük egy szem cseresznyével.

Jó étvágyat!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...