Adj puha panírpongyolát a zöldspárgára, abból baj nem lehet

Sajnos nem nagy titok, hogy minden, de tényleg minden finomabb bundázva. Még a Snickerst meg a fagyit is kirántják egyes elvetemült személyek, miért is lenne pont a (zöld)spárga a kivétel?

Sanszos, hogy nem csak egyszer fogod elkészíteni ezt a rántott spárgát az idei szezonban, ha kipróbálod. Flóra szokás szerint tett érte, hogy ellenállhatatan legyen + egy olyan krémes-zöldfűszeres mártogatóst is összedobott mellé, ami nélkül szinte árva és hiányos lenne a spárgaélményünk.

Nézzétek meg videón, hogy készül a rántott spárga:

Azoknak, akik még mindig nem teljesen barátkoztak meg a spárga ízével, vagy általában a zöldségekkel, és azoknak is, akiknek régóta kedvence a spárga:

ízes, ropogós, aranybarna bundában sütöttük, melyre tökéletesen tapad a krémes, tejfölös mártogatósunk, ami snidlinggel, kaporral és petrezselyemmel vár rátok, de ki-ki variálhatja kedve szerint friss tárkonnyal, bazsalikommal, sőt, akár korianderrel is!

Rántott spárga zöldfűszeres aiolival, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotó, videó és receptek: Gerzsenyi Flóra

A spárga, hiába termesztik nálunk is, sajnos csak igen rövid szezonban elérhető (április-május környékén), ennek ellenére viszont tele van tápanyaggal:

Gazdag K-, C-, A-, E-, B-vitaminban és folsavban, de van benne sok-sok fehérje, mangán, foszfor, és persze a zöldségekhez hűen élelmi rost is. Az E-vitamin segíti az immunrendszerünket, a C-vitamintól testünk ellenállóbb lesz, az A-vitamin pedig erősíti a látást, és szabályozza a koleszterinszintet.

Rántott spárga zöldfűszeres aiolival, teljes recept a képre kattintva nyílik! / Fotó, videó és receptek: Gerzsenyi Flóra

Rántott spárga zöldfűszeres aiolival - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Recept, videó és fotók: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Gerzsenyi Flórától:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...