Sanszos, hogy nem csak egyszer fogod elkészíteni ezt a rántott spárgát az idei szezonban, ha kipróbálod. Flóra szokás szerint tett érte, hogy ellenállhatatan legyen + egy olyan krémes-zöldfűszeres mártogatóst is összedobott mellé, ami nélkül szinte árva és hiányos lenne a spárgaélményünk.
Nézzétek meg videón, hogy készül a rántott spárga:
Azoknak, akik még mindig nem teljesen barátkoztak meg a spárga ízével, vagy általában a zöldségekkel, és azoknak is, akiknek régóta kedvence a spárga:
ízes, ropogós, aranybarna bundában sütöttük, melyre tökéletesen tapad a krémes, tejfölös mártogatósunk, ami snidlinggel, kaporral és petrezselyemmel vár rátok, de ki-ki variálhatja kedve szerint friss tárkonnyal, bazsalikommal, sőt, akár korianderrel is!
A spárga, hiába termesztik nálunk is, sajnos csak igen rövid szezonban elérhető (április-május környékén), ennek ellenére viszont tele van tápanyaggal:
Gazdag K-, C-, A-, E-, B-vitaminban és folsavban, de van benne sok-sok fehérje, mangán, foszfor, és persze a zöldségekhez hűen élelmi rost is. Az E-vitamin segíti az immunrendszerünket, a C-vitamintól testünk ellenállóbb lesz, az A-vitamin pedig erősíti a látást, és szabályozza a koleszterinszintet.
Rántott spárga zöldfűszeres aiolival - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Recept, videó és fotók: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több recept Gerzsenyi Flórától: