A rangos Le Chef magazin szerint ez a 100 séf a legjobb a világon

A Le Chef magazin minden évben megválasztja a világ legjobb szakácsait. Olvasd el a 2018-as listát!

A rangos Le Chef magazin megválasztotta a 2018-as év 100 legjobb séfjét - úgy tűnik, megelőlegezik a bizalmat a kiválasztottaknak.

A listát 552 kettő és három Michelin-csillagos séfek szavazati alapján állították össze. Mindegyikőjük öt olyan kollégáját nevezhette, akik szerintük kiemelkedő munkát végeztek. Az, hogy ki lett a 100 befutó, ezen szavazatok összesítésével alakult ki.

Michel Troisgros, a világ legjobb séfje

A lista élénMichel Troisgros végzett, a franciaországiMaison Troisgros séfje. A 2015-ben alapított díjat sokan kritizálták, hogy a francia konyhaművészet képviselőit részesíti előnyben. Valóban, a 2018-as listán 41 séf francia volt a százból, míg a tavalyi válogatásba 35 francia szakács került be - írja a Fine Dining Lovers. A Le Chef magazin szerint ez a jelenség a francia konyha dinamizmusára utal. Mások azt kifogásolták, hogy nem nyilvános, kik azok a séfek, akik szavaztak.

A Maison Troisgros enteriőrje

Íme, a lista élén szereplő 10 séf:

1: Michel Troisgros – Maison Troisgros Restaurant (Roanne, Franciaország)

2: Yannick Alleno - Alleno Paris (Párizs, Franciaország)

3: Joan Roca – El Celler De Can Roca (Girona, Spanyolország)

4: Arnaud Donckele – Residence De La Pinede (Saint Tropez, Franciaország)

5: Pierre Gagnaire – Restaurant Pierre Gagnaire (Párizs, Franciaország)

6: Emmanuel Renaut – Flocons De Sel (Megève, Franciaország)

7: Enrico Crippa – Piazza Duomo (Alba, Olaszország)

8: Pascal Barbot – L’Astrance (Párizs, Franciaország)

9: Seiji Yamamoto – Nihonryori Ryugin (Tokió, Japán)

10: Alain Ducasse – Plaza Athénée (Párizs, Franciaország)

A teljes listád itt találod!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Megjelent Szabó Edit interjúkötete 26 magyar borásznő élettörténetével, receptekkel, borokkal

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...