A rangos Le Chef magazin megválasztotta a 2018-as év 100 legjobb séfjét - úgy tűnik, megelőlegezik a bizalmat a kiválasztottaknak.
A listát 552 kettő és három Michelin-csillagos séfek szavazati alapján állították össze. Mindegyikőjük öt olyan kollégáját nevezhette, akik szerintük kiemelkedő munkát végeztek. Az, hogy ki lett a 100 befutó, ezen szavazatok összesítésével alakult ki.
A lista élénMichel Troisgros végzett, a franciaországiMaison Troisgros séfje. A 2015-ben alapított díjat sokan kritizálták, hogy a francia konyhaművészet képviselőit részesíti előnyben. Valóban, a 2018-as listán 41 séf francia volt a százból, míg a tavalyi válogatásba 35 francia szakács került be - írja a Fine Dining Lovers. A Le Chef magazin szerint ez a jelenség a francia konyha dinamizmusára utal. Mások azt kifogásolták, hogy nem nyilvános, kik azok a séfek, akik szavaztak.
Íme, a lista élén szereplő 10 séf:
1: Michel Troisgros – Maison Troisgros Restaurant (Roanne, Franciaország)
2: Yannick Alleno - Alleno Paris (Párizs, Franciaország)
3: Joan Roca – El Celler De Can Roca (Girona, Spanyolország)
4: Arnaud Donckele – Residence De La Pinede (Saint Tropez, Franciaország)
5: Pierre Gagnaire – Restaurant Pierre Gagnaire (Párizs, Franciaország)
6: Emmanuel Renaut – Flocons De Sel (Megève, Franciaország)
7: Enrico Crippa – Piazza Duomo (Alba, Olaszország)
8: Pascal Barbot – L’Astrance (Párizs, Franciaország)
9: Seiji Yamamoto – Nihonryori Ryugin (Tokió, Japán)
10: Alain Ducasse – Plaza Athénée (Párizs, Franciaország)
A teljes listád itt találod!
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Megjelent Szabó Edit interjúkötete 26 magyar borásznő élettörténetével, receptekkel, borokkal