Egy nyárias rakott zöldség, amiért elkárhozna a csillagjegyed

Padlizsán, paradicsom, cukkini, gomba, spenót, burgonya, kelkáposzta, karfiol, minden van ezen a palettán, a recepteket pedig most a csillagok állása szerint osztottunk le nektek!

HALAK csillagjegy: február 20-március 20.

Önzetlen, romantikus, ábrándozó típus, minden csalódásba belehal egy kicsit, szereti az állandóságot. A kel is lehet nyárias! Készítsék a halak könnyedén, ez alapján:

Könnyű rakott kel

A rakott kel, ami kell neked, ha valami igazán tejfölösre és szaftosra vágysz. A jól bevált, megszokott ízeket egyszerű megbolondítani valami újdonsággal, hogy ne mindig ugyanolyan ...

VÍZÖNTŐ csillagjegy: január 21- február 19.

Őszinte, empatikus, humánus személyiség, szereti a különc, érdekes embereket; sok köztük a tudós, feltaláló. Rakjuk le a cukkinit vastagon rétegezve hússal és paradicsommal. A recept most a vízöntőké:

BAK csillagjegy: december 22 - január 20.

Életerő, optimizmus, óriási energiák, nehézfejű konokság, ezek a legfőbb jellemzői. A bakok a karfiolra szavaznak a héten, és milyen jól teszik:

Egyszerű rakott karfiol

Kis hűtés, ha kibírjátok, nem árt neki, akkor fantasztikusan lehet szeletelni, tálalni. Plusz tejfölt ér adni mellé, és a petrezselyemszórás is megdobja a látványt. Ez a legjobb melegen ...

NYILAS csillagjegy: november 23 - december 21:

Intelligenciájuk, széles látókörük és a nagy szívük jellemzi őket, de a hasukat is kifejezetten szeretik. Olaszos fogás a sajtot, padlizsánt és paradicsomot kedvelő nyilasoknak:

SKORPIÓ csillagjegy: október 24 - november 22.

Imád élni, humánus, önfeláldozó személyiség, de híresen „nehéz” vele, viszont ennek is köszönhető, hogy a legkarizmatikusabb jegyek közt van. Glédában állnak a szezonális zöldségkarikák ebben a jénaiban. Jöhet, skorpiók?

MÉRLEG csillagjegy: szeptember 24 - október 23:

Kedves és szeretetreméltó, központi, kedvelt személyiségek, viszont általában befolyásolhatók, és kerülik a konfliktushelyzeteket. Amikor a magyaros rakott krumpli zöld köntöst kap friss spenótból, az hibátlan, ugye, mérlegek?

Spenótos rakott krumpli

Ideje előszedni a fagyasztó mélyén árválkodó spenótos dobozt! Rakott krumpli kicsit másképp, rengeteg spenóttal, tejszínnel és krémsajttal. Ízlés szerint variálható, egy kis ...

SZŰZ csillagjegy: augusztus 24 - szeptember 23.

Ritkán tudnak a szívükre hallgatni, alapos, racionális, rend- és tisztaságszerető, precíz, okos személyiségek. Egy zöldségrakottas tésztával is készülhet, igaz, kedves szüzek?

Karfiolos-gombás rakott tészta

Van az úgy, hogy az ember igencsak rákíván egy-egy tésztaételre – na, mi most a rakott tésztával jártunk így. Azonban azt akartuk, hogy ne csak isteni finom, de tartalmas is legyen, ...

OROSZLÁN csillagjegy: július 23 - augusztus 23.

Harcosak, de leginkább magukra számítanak, néha önként vállalt magányukban élnek. Zárkózottság, erős önfejlesztési igény jellemzi őket. Kétféle sajt, mennyei szósz, spenót és padlizsán. Az oroszlánok tuti befutója ez a recept:

RÁK csillagjegy: június 22 - július 22.

A legnőiesebb jegy, és egy életet át tud álmodozni. Szíve választottjához végletekig ragaszkodik, nagyon érzékeny és családcentrikus. Gyors, sajtos, brokkolis egytál a rákoknak:

IKREK csillagjegy: május 22 - június 21.

Két személyiségűek, bonyolultak - néha felsőbbrendűnek érzik magukat, máskor pont nem. Nehezen illeszkednek, nagyon aktívak, mozgékonyak. Az ikrek nem vetik meg a nyári, friss és ress zöldbabot sok tejföllel és darált hússal rakva:

BIKA csillagjegy: április 21 - május 21.

Energikus, erős, empatikus - nehezen dönt, ha változásokról van szó, cserébe tényleg nagyon együttérző lélek. A bikák vágya az abszolút nyárias rakottas: lecsókrém kerül bele!

KOS csillagjegy: március 21 - április 20.

Erős, energikus, ezért néha akár agresszív is, gyakran irányító, vezető szerepben éli életét. Ne feledd, kedves kos, hogy a portobello gombát, de a csiperkét vagy a laskát is használhatod húspótlóként:

Portobellós spenót

A portobello gombát, de a csiperkét vagy laskát is használhatjuk húspótlóként! Nagyon praktikus ilyen szempontból ez a recept, akár böjti időszakban is kiváló!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...