Krumpli, tojás, kolbász tejföl: mindössze ez a négy dolog kell egy átlagos rakott krumplihoz. A rakottas csak az egyik kiváló példa arra, hogyan születhetnek nagyszerű, ízletes és komfortos ételek a legegyszerűbb alapanyagok összeboronálásából. Persze azért néha ezeknek a fogásoknak is szükségük lehet némi vérfrissítésre, például a rakott krumplit is feldobhatjuk egy-egy izgalmas kiegészítővel. Aggodalomra semmi ok: az íz változik, de a lényeg marad!
Nézd meg galériánkban a rakott krumpli kiegészítőit:
5 ízes kiegészítő, amelyre a rakott krumplidnak szüksége van
Póréhagyma
Szinte bármilyen hagyma jól mutatna a krumplis egytálban, mégis a póréval járunk a legjobban. Édes aromája és puhára sült állaga szinte beolvad majd a rétegek közé, mégsem tűnik el teljesen: határozottan érezni fogjuk karakteres jelenlétét. Vágjuk a hagymát vékony karikákra és szórjuk bőkezűen a rétegek közé.
Medvehagyma
Mindenképpen használjuk ki a tavaszi szezont, és pakoljunk egy egész halom medvehagymát a rakott krumplinkba. Pikáns, fokhagymás íze egyeseknek sok lehet, azonban a rakott krumpli puritán ízegyüttesében garantáltan nem lesz hívatlan vendég. Mivel könnyen párolódik, egyszerűen csak fektessük a leveleket a rétegekre, vagy szórjuk aprítva a tepsibe.
Juhtúró
A tejföl a rakott krumpli egyik elengedhetetlen alapköve, ettől (is) lesz olyan finom, szaftos az egytál. Egészítsük ki az édeskés, mégis savanyú, selymes tejterméket egy ütősebb, karakteresebb társával, a juhtúróval. Ilyenkor a kolbász helyére (vagy mellé) pirított szalonnát is tehetünk.
Néhány recept a kísérletezéshez:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket az izgalmas ötleteket is próbáld ki: