Ha választani kellene egy ételtípust, amin egész életünkben élni tudnánk, sanszos, hogy a levesfélék lennének, hiszen lehetnek sósak és édesek, húsosak és zöldségesek, krémesek és sűrűek, sőt, hidegek és melegek is. Minden igényt lefednek és kielégítenek, ha pedig elég tartalmasra főzzük őket, még második fogás sem kell utánuk. Lássuk, melyik kiadós raguleves az, amelyik a csillagjegyednek készült, katt a galériára!
...és a te csillagjegyed melyik olcsó raguleves menti ma meg?
HALAK: Valójában talán senki sem tudja, mi kerül az autentikus kaszás levesbe, ahány recept, annyi verzió létezik. Gyakran visszatérő alapanyag bennük a savanyú káposzta, a burgonya és a tarhonya, és maradék húsokkal is szokták dúsítani.
kaszás leves gazdagon, recept itt!
VÍZÖNTŐ: a becsinált leves nagyira és anyára emlékezteti legtöbbünket, Olcsó és laktató recept csirkeaprólékból, melyet a tejföl krémessé, a citrom leve pedig izgalmasan savanyúvá varázsol. Klasszikus becsinált leves, recept itt!
BAK: a non plus ultra kedvenc receptetek az oldalról. Máig egészen olcsónak számít, rendkívül laktató, gyerek felnőtt szereti, és tényleg nem igényel sokadik fogást, egy tányérral jóllakunk. Nagyon tejfölös frankfurti leves pirított virslivel, recept itt!
NYILAS: nem minden nap eszünk ázsiai, teleumami-levest az olcsó csirkeszárnyból, igaz? Pedig ha megkóstolod, fix, hogy kedvenc lesz! A főtt tojás csak hab a tortán! Sültcsirkeszárny-leves, recept itt!
SKORPIÓ: sokak szerint a pho a világ legjobb levese, és nem tévednek nagyot, főleg, ha belegondolunk, hogy ez nem más, mint egy fűszeres húsleves. Készítsd szárnyasból, recept itt!
MÉRLEG: ez a krémes és tartalmas Tex-Mex kukoricakrémleves igazi bűnös élvezet: van benne jó adag sajt, krémes tejszín és egy kevés római kömény is. Szuper ízélmény, recept itt!
OROSZLÁN: nem tökéletes húsleves, mely nem teljesen autentikus, de szívvel-lélekkel készült, így ugyanolyan finom lesz, és talán még jobban is esik, mint máskor. Szóval mehet bele minden, ami van otthon, és főzzetek csodás, az egész lakást betöltő illatú húslevest, recept itt!
RÁK: elképesztően tartalmas leves, és aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem! A minestrone lényege, hogy mindig az éppen szezonális, tehát olcsóbb, illetve az otthon megbújó zöldségeket használja fel. Recept itt!
IKREK: ez egy egyszerű és isteni finom leves, mely egész évben fogyasztható. A pirított bacon, chili és aszalt paradicsom teszi igazán különlegessé! Olaszos brokkolileves, recept itt!
BIKA: a ma ismert Jókai-bableves a híres Gundel család receptje alapján terjedt el. A csülök és a bab főzési ideje nem szentírás, ahogy az áztatási idő sem, ezek nagyban függenek az alapanyagok minőségétől. Recept itt!
KOS: a gulyásleves az a hungaricum, amire igazán büszkék lehetünk. Nagyon sokan máshogy készítik, és sok fajtája is van. Ez most a tradicionális változat, recept itt!
SZŰZ: a ragulevesek jolly jokere, a csirkeraguleves, amit mindenki imád, a tárkony jellegzetes íze pedig tényleg felejthetetlenné teszi, recept itt!