Maradék ragacsos rizs? Adj neki új életet ropogós gofri formájában!

Készítettél már gofrit rizsből? Nem? Akkor épp itt az ideje, hogy felhasználd a maradék ragacsos rizsedet, és elkészítsd ezt a ropogós fogást!

Tekints úgy a maradék ragacsos rizsre, mint egy üres vászonra, amiből bármit készíthetsz. De tényleg bármit, akár olyan édes finomságokat, mint a rizspuding, édes rizsgolyó, ha pedig valami újdonságot próbálnál ki, akkor készüljön belőle ropogós gofri!

A ragacsos rizs egy desszert, ami a kókusztej édességét és a rizs textúráját ötvözi a mangó frissességével. Joy Huang gasztro blogger osztotta meg Instagramon, hogy miután elkészítette ezt az ázsiai édességet a mikróban a The Pepper Thai Cookbook receptje alapján, a maradék rizst sem hagyta kárba veszni! Fogta és összekeverte a maradék mangóval, passiógyümölcsös péppel és mézzel.

A többi pedig már a megszokott módon történt, vagyis az összekevert ’tésztát’ betette a gofrisütőbe és kisütötte.

A belseje jó ragacsos marad, de kívül fantasztikusan meleg és ropogós

– írja Huang a bejegyzésében.

Egy fontos tippel is segít még a tökéletes eredmény érdekében: „Csak győződj meg róla, hogy elegendő zsiradékot teszel a gofrisütőre, ha otthon szeretnéd ezt kipróbálni.” Természetesen ki szeretnénk próbálni!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek