Tekints úgy a maradék ragacsos rizsre, mint egy üres vászonra, amiből bármit készíthetsz. De tényleg bármit, akár olyan édes finomságokat, mint a rizspuding, édes rizsgolyó, ha pedig valami újdonságot próbálnál ki, akkor készüljön belőle ropogós gofri!
A ragacsos rizs egy desszert, ami a kókusztej édességét és a rizs textúráját ötvözi a mangó frissességével. Joy Huang gasztro blogger osztotta meg Instagramon, hogy miután elkészítette ezt az ázsiai édességet a mikróban a The Pepper Thai Cookbook receptje alapján, a maradék rizst sem hagyta kárba veszni! Fogta és összekeverte a maradék mangóval, passiógyümölcsös péppel és mézzel.
A többi pedig már a megszokott módon történt, vagyis az összekevert ’tésztát’ betette a gofrisütőbe és kisütötte.
A belseje jó ragacsos marad, de kívül fantasztikusan meleg és ropogós
– írja Huang a bejegyzésében.
Egy fontos tippel is segít még a tökéletes eredmény érdekében: „Csak győződj meg róla, hogy elegendő zsiradékot teszel a gofrisütőre, ha otthon szeretnéd ezt kipróbálni.” Természetesen ki szeretnénk próbálni!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További konyhai trükkös cikkeket itt találsz: