A kínai ragacsos csirke külön fogalom! Mindenkinek volt már legalább egy szuper élménye valamelyik büfében, kifőzdében vagy épp menő kínai étteremben ezzel a méztől ragadós bundájú, belül puha és omlós, szezámmaggal gazdagon meghintett fogással kapcsolatban.
Sára, TikTok-csatornánk mindenese számára kifejetetten kedves ez a fogás – így mesél róla: Amikor kínai kifőzdékben járok, sokszor erre a szezámmagos húsra esik a választásom, hiszen isteni az ízvilága. Ételallergiám miatt, gondoltam, elkészítem otthon, így ebben az esetben búcsút mondtunk a tojásfehérjének, ami csak jól állt a fogásunknak.
Hozzávalók:
7 ek finomliszt, 3 ek étkezési keményítő, 2 db tojássárgája, 400 g csirkemellfilé, só ízlés szerint, 2 ek napraforgóolaj, 1 dl víz (amennyit felvesz a keverék), 1 kk sütőpor, 4 dl napraforgóolaj a sütéshez
Máz:
200 g ketchup, chili ízlés szerint, 2 ek méz, 5 ek szezámmag
Elkészítés:
A csirkét felvágjuk kisebb darabokra és besózzuk. Egy tálban összeöntjük a lisztet, a keményítőt, a tojássárgáját, egy kis sót, a 2 ek olajat, a sütőport és annyi vizet, amennyit felvesz.
A csirkedarabokat ebbe beleforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Ha kész a máz, mindegyik csirkét alaposan bekenjük vele.
Nézzük, Sára miként készíti el ezt a receptet a lehető legegyszerűbben a Nosalty TikTok-csatornáján:
@nosalty.hu Tojásos rizzsel vagy sült tésztával ennétek? 🍱🍱 #tiktokhungary #nosalty #cooking #chinesechicken ♬ eredeti hang - Nosalty
Tűkön ültök, hogy most, azon nyomban elkészíthessétek, ugye?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni: