Ragacsos, omlós, kihagyhatatlan szezámmagos csirke készült

A Nosalty TikTok-csatornájának sztárja egy igazi közönségkedvenc, amit Sára, a recept elkészítője is imád! Nem csoda, hiszen annnnnyira ragacsos, hogy nem lehet abbahagyni!

A kínai ragacsos csirke külön fogalom! Mindenkinek volt már legalább egy szuper élménye valamelyik büfében, kifőzdében vagy épp menő kínai étteremben ezzel a méztől ragadós bundájú, belül puha és omlós, szezámmaggal gazdagon meghintett fogással kapcsolatban.

Sára, TikTok-csatornánk mindenese számára kifejetetten kedves ez a fogás – így mesél róla: Amikor kínai kifőzdékben járok, sokszor erre a szezámmagos húsra esik a választásom, hiszen isteni az ízvilága. Ételallergiám miatt, gondoltam, elkészítem otthon, így ebben az esetben búcsút mondtunk a tojásfehérjének, ami csak jól állt a fogásunknak.

Hozzávalók:
7 ek finomliszt, 3 ek étkezési keményítő, 2 db tojássárgája, 400 g csirkemellfilé, só ízlés szerint, 2 ek napraforgóolaj, 1 dl víz (amennyit felvesz a keverék), 1 kk sütőpor, 4 dl napraforgóolaj a sütéshez

Máz:

200 g ketchup, chili ízlés szerint, 2 ek méz, 5 ek szezámmag

Elkészítés:

A csirkét felvágjuk kisebb darabokra és besózzuk. Egy tálban összeöntjük a lisztet, a keményítőt, a tojássárgáját, egy kis sót, a 2 ek olajat, a sütőport és annyi vizet, amennyit felvesz.

A csirkedarabokat ebbe beleforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket.

Ha kész a máz, mindegyik csirkét alaposan bekenjük vele.

Nézzük, Sára miként készíti el ezt a receptet a lehető legegyszerűbben a Nosalty TikTok-csatornáján:

@nosalty.hu Tojásos rizzsel vagy sült tésztával ennétek? 🍱🍱 #tiktokhungary #nosalty #cooking #chinesechicken ♬ eredeti hang - Nosalty

Tűkön ültök, hogy most, azon nyomban elkészíthessétek, ugye?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...