Nincs egy alkotóeleme sem a krémes Raffaello-szeletnek, amit ne imádnánk. Van benne sok mandula, a tésztájába és a tetejére is kerül belőle, más-más formában. Kókuszreszelékkel szórjuk, ami csinos küllemet ad neki. A házi, fehércsokis krém pedig egészen fenomenális benne...ugye felkeltette az érdeklődésed?
Piskótaalap
Először a süti alaptésztáját érdemes bekeverni és megsütni. Ez tulajdonképpen egy piskóta, amibe liszt helyett mandulaliszt, vagy ennek hiányában finomra darált mandula kerül, tehát gluténmentesen étkezők is fogyaszthatják. Ahány tojásfehérje, annyi kanál mandulaliszt és cukor megy a tésztába, amit robotgéppel pillanatok alatt ki lehet keverni.
Így készül a Raffaello-szelet
Tojáselosztás
Hét normál méretű tojás szükséges a Raffaello-szelet elkészítéséhez. Válasszuk szét őket úgy, hogy mindet verjük kemény habbá három kanál finomszemcséjű cukorral. A sárgák közül viszont csak négyre lesz szükségünk a masszába, ezeket három evőkanál olvasztott vajjal bővítsük, hogy a folyékony és a szilárd hozzávalók aránya ne változzon meg. A további három sárgája a házi pudinghoz kell majd, amit a tésztasütés alatt tudunk megfőzni.
Tipp: mandulaliszt helyett kókuszreszeléket is tehetsz a tésztába, próbáld ki!
Házi puding
A házi pudingnak nincs párja, össze sem lehet hasonlítani a porból készülttel. Nem kell hozzá sok alapanyag, ezek nem is különlegesek, és nem nehéz beszerezni őket, úgyhogy nincs apelláta, a Raffaello-szelethez házi pudingfőzés szükséges! Simára keverjük a maradék tojássárgákat keményítővel, cukorral, majd felöntjük tejjel, ha faksznizni szeretnénk, akkor mandulatejjel. Folyamatos, habverős kevergetés mellett közepes tűzön besűrítjük. Vajjal krémesítjük, fényesítjük a pudingot, majd egy nagy adag fehércsokival megadjuk a végső "ízdöfést" neki.
Rétegezés, díszítés
A három részbe vágott, kiegyenesített szélű piskótát laponként megkenjük fehércsokis pudinggal, közben egymásra helyezzük őket. Az első és második sorba egy cseppet több krém kell, mint a tetejére, de tényleg csak leheletnyivel. A legfelső rétegre mehet a kókuszreszelék és a pirított mandulapehely.
Hab és golyó
Jól áll a sütinek tálalásnál egy kevés tejszínhab pirított mandulával megszórva a tányéron, vagy a szeletek tetején. Vehetünk díszítésképpen Raffaello-golyót, de házilag is elkészíthetjük darált mandulából, olvasztott fehér csokiból, és kókuszreszelékből, ezek már úgyis lesznek a pulton, hiszen a Raffaello-szelet elkészítésénél mindegyik komoly szerepet kapott.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Raffaello-szelet - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: