Így készítsd el a Raffaello-golyó még krémesebb sütipárját

Milyen mennyei beleharapni egy krémes Raffaello-golyóba, nem igaz? Ez a mandulás-kókuszos süti hasonlóan álomszerű – Készíts hozzá házi pudingot, ettől lesz felejthetetlen!

Nincs egy alkotóeleme sem a krémes Raffaello-szeletnek, amit ne imádnánk. Van benne sok mandula, a tésztájába és a tetejére is kerül belőle, más-más formában. Kókuszreszelékkel szórjuk, ami csinos küllemet ad neki. A házi, fehércsokis krém pedig egészen fenomenális benne...ugye felkeltette az érdeklődésed?

Raffaello-szelet - receptért kattints a képre!

Piskótaalap

Először a süti alaptésztáját érdemes bekeverni és megsütni. Ez tulajdonképpen egy piskóta, amibe liszt helyett mandulaliszt, vagy ennek hiányában finomra darált mandula kerül, tehát gluténmentesen étkezők is fogyaszthatják. Ahány tojásfehérje, annyi kanál mandulaliszt és cukor megy a tésztába, amit robotgéppel pillanatok alatt ki lehet keverni.

Tojáselosztás

Hét normál méretű tojás szükséges a Raffaello-szelet elkészítéséhez. Válasszuk szét őket úgy, hogy mindet verjük kemény habbá három kanál finomszemcséjű cukorral. A sárgák közül viszont csak négyre lesz szükségünk a masszába, ezeket három evőkanál olvasztott vajjal bővítsük, hogy a folyékony és a szilárd hozzávalók aránya ne változzon meg. A további három sárgája a házi pudinghoz kell majd, amit a tésztasütés alatt tudunk megfőzni.

Tipp: mandulaliszt helyett kókuszreszeléket is tehetsz a tésztába, próbáld ki!

Házi puding

A házi pudingnak nincs párja, össze sem lehet hasonlítani a porból készülttel. Nem kell hozzá sok alapanyag, ezek nem is különlegesek, és nem nehéz beszerezni őket, úgyhogy nincs apelláta, a Raffaello-szelethez házi pudingfőzés szükséges! Simára keverjük a maradék tojássárgákat keményítővel, cukorral, majd felöntjük tejjel, ha faksznizni szeretnénk, akkor mandulatejjel. Folyamatos, habverős kevergetés mellett közepes tűzön besűrítjük. Vajjal krémesítjük, fényesítjük a pudingot, majd egy nagy adag fehércsokival megadjuk a végső "ízdöfést" neki.

Kókuszos-mandulás a Raffaello-szelet - receptért kattints a képre!

Rétegezés, díszítés

A három részbe vágott, kiegyenesített szélű piskótát laponként megkenjük fehércsokis pudinggal, közben egymásra helyezzük őket. Az első és második sorba egy cseppet több krém kell, mint a tetejére, de tényleg csak leheletnyivel. A legfelső rétegre mehet a kókuszreszelék és a pirított mandulapehely.

Szeletben is gyönyörű a Raffello-szelet - receptért kattints a képre!

Hab és golyó

Jól áll a sütinek tálalásnál egy kevés tejszínhab pirított mandulával megszórva a tányéron, vagy a szeletek tetején. Vehetünk díszítésképpen Raffaello-golyót, de házilag is elkészíthetjük darált mandulából, olvasztott fehér csokiból, és kókuszreszelékből, ezek már úgyis lesznek a pulton, hiszen a Raffaello-szelet elkészítésénél mindegyik komoly szerepet kapott.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Raffaello-szelet - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...