Rácz Jenő éttermét is elérte a rezsiválság

Pörög Rácz Jenő séf élete, az egyszer biztos. Ezúttal új, nagyszabású karrierálmát osztotta meg követőivel, de az is kiderült, mennyivel emelte a rezsiválság miatt étterme árait.

A Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő ma már – rengeteg tévés szereplése mellett – saját éttermet vezet, apuka lett, sőt, nemrég még térdét és megműtötték, ennek ellenére további nagyszabású terveket sző.

Nagyszabású tervéről beszélt Rácz Jenő

Bestnek adott interjújából kiderült, hogy komolyan gondolkodik a külföldi karrieren is:

Mennyire klassz lenne felépíteni és befuttatni egy éttermet a világ egy másik pontján… Ezen dolgozom most

– mesélte.

Jenő kiemeli, hogy saját megfeszített munkája nem lett volna elég ahhoz, hogy elérje céljait: csapatának is rengeteget köszönhet, velük együtt alkot egy egységet.

„A kollégáimon kívül van még egy jó pénzügyesem, egy marketingesem, és körülbelül még tíz fő, akik a háttérországot jelentik."

Az interjúból az is kiderült, hogy a válság, a rezsiemelkedés és az általános gazdasági helyzet miatt a Rumour étteremben is emelniük kellett: hogy elkerüljék a veszteséget, 10 százalékkal növekedtek áraik.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Nosalty


Még több aktualitás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...