Ilyen még nem volt Magyarországon: Rácz Jenő éttermében, a Rumourban jártunk – Videó

Rácz Jenő csaknem másfél évnyi várakozást követően május elején nyitotta meg első saját éttermét, a Rumour Bar & Restaurant-ot. Az ország első, “Chef’s table” - koncepcióval működő fine dining étteremébe a Nosalty stábja is ellátogatott.

A türelem és a kitartás talán a két legfontosabb erénnyé nőtte ki magát az elmúlt másfél évben. Rácz Jenő tavaly tavasszal nyitotta volna meg első, saját éttermét, a Rumour a koronavírus-járvány árnyékában azonban többször kényszerült arra, hogy elodázza megnyitóját. A Nosalty stábja tavaly októberben járt utoljára a készülő étteremben, a Michelin-csillagos séf akkor november elejére tervezte a megnyitót, amely a novemberi szigorú korlátozások miatt ismét kényszerítve lett a késleltetésre.

A Rumour azonban nem ment pihenőre, az étterem stábja az elmúlt hónapokban is azon dolgozott, hogy a nyitás napján tökéletes koncepcióval egy felejthetetlen menüsort és éttermi élményt kínáljon a vendégeknek. Rácz Jenő és csapata végül május elején nyitotta meg "Chef's table" koncepcióval működő éttermét, a hozzá fűzött ígéreteket pedig úgy tűnik, már az első hetekben sikerült beváltani: a szem elől szinte teljesen elrejtett étterem fogásaiban, italaiban és külső megjelenésében egyaránt óriási meglepetéseket, eddig itthon nem tapasztalt élményeket kínál.

A vacsora során mindent látunk, ami a konyhában történik (Fotó: Réthly Dávid)

Azt gondoltuk volna, hogy egy fine dining étterem csak a külföldi turistáknak fog majd szólni, és alapvetően csak a magyar közönség az, akikre most számítunk, és akik valójában a vendégeink. Minden nap teltházunk van, aminek nagyon örülök, és nagyon sokat dolgozunk mellette. Egy hat fogásos menüt is készítettünk azért, hogy olyan embereket is ki tudjunk szolgálni, akik sietnek, vagy nem akarnak 11 fogást enni, vagy esetleg nincs akkora büdzséjük, úgyhogy mindenre gondoltunk.

A vendégek egy igazán komplex, jól felépített és összeszokott csapat munkájának gyümölcsét ízlelhetik meg mind ételek, mind pedig italok formájában. Ahogy Rácz Jenő maga is fogalmaz, az a szabály, hogy nincs szabály, a fogások is cserélődhetnek aszerint, milyen szezonális alapanyagok vannak, és aszerint is, milyen újdonságot talált ki a vendégek számára a séf.

Fotó: Réthly Dávid

A lényeg a nyitottság és az átláthatóság, a Rumour pedig ezt a két feltételt minden vendég számára lehetővé teszi. Az itt elköltött vacsora alatt teljes betekintést nyerhetünk abba, hogyan működik a konyha, és bár sok étel közel sem az, mint aminek elsőre látszik, a séf itt maga meséli el nekünk, hogyan, miből és milyen technikával készülnek az elénk tálalt fogások.

Fotó: Réthly Dávid

Annak, aki ellátogat a Rumourba, érdemes alaposan körülnéznie. A titkos bejárathoz egy delikáton keresztül vezet az út, ahol több, a vacsora alkalmával tálalt étel alapanyagát is be lehet szerezni, a magyar, az olasz és az ázsiai konyha különlegességei mellett pedig széles italkínálatból is válogathat az, aki a Petőfi téren jár. Az étterem felső szintje újabb meglepetéseket tartogat, a Rumour bárjában ugyanis eddig aligha kóstolt italkülönlegességeket kínál Szabó Zoltán, az étterem bartendere.

Készülnek az italok (Fotó: Réthly Dávid)

Nem hiába várt a közönség a Rumourra, annak viszont, aki a Michelin-csillagos Rácz Jenő ételeit szeretné megkóstolni, érdemes már most helyet foglalnia, az étterem iránt való érdeklődés miatt ugyanis könnyen meglehet, hogy hetekkel előre jeleznünk kell foglalási szándékunkat.

Fotó: Réthly Dávid

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!



Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...