Sütőtök váltja a rácsos linzer baracklekvárját, mert ősz van

A rácsos linzer bármelyik hónap és időszak boldogságot hozó süteménye lehet, azonban a sütemény sütőtökös verziója kifejezetten és kizárólagosan őszi csemege. Készítsünk belőle egy nagy tepsivel a borongós napokra, hadd hozzon boldogságot kicsiknek-nagyoknak!

Első ránézésre akár azt is hihetnénk, hogy ezen a kedves kis tányéron egy baracklekváros rácsos linzer pihen – érdemes azonban egy közelebbi szemügyrevételt is adni az édességnek, amely során rájövünk majd, hogy pontosan milyen meglepetés vár ránk az omlós tészta belsejében. Bizony, a fanyar dzsemet, ősz lévén, fűszeresen pikáns sütőtökpüré váltotta fel a rácsos linzer közepén, de aggodalomra semmi ok, nem változtatta meg drasztikusan. Csupán mélyebb, karakteresebb, ősziesebb jelleget adott neki, csakúgy, mint a tésztába rejtett barnított vaj... de ne rohanjunk ennyire előre, mindent vegyünk végig szépen, sorban, a maga idejében!

Nézd meg galériánkban a sütőtökös rácsos linzer elkészítésének lépéseit!

A sütőtökös rácsos linzer teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek az őszi recepteknek is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...