A 4 legismertebb bunda a legpuhább zöldségekhez és húsokhoz

Úgy döntöttünk, sorra vesszük a puha, aranybarnára sült bundaféléket, melyekbe bugyolálva minden zöldségfalatka és hússzelet mennybe megy. Most a hagyományos paníron túl gondolkodunk!

Most olyan bundatípusokat mutatunk nektek, amelyeket már többnyire ismertek, de nem árt néha feleleveníteni őket – vagy emlékeztetni magunkat arra, hogy van élet a sima panírozáson túl is. Lássuk a legfinomabb bundás falatokat!

1.) Sörtészta (avagy Orly módra)

A sörtészta egy sörrel lazított palacsintatészta, amelyben tökéletes lesz a bundázott ételünk, ami lehet csirkemell, zöldség, de hal is – gondoljunk csak az angolok tradicionális fish & chips-ére! A sör helyettesítheti a vizet, könnyű texturát és aranysárga színt kölcsönözve a panírnak. Aranyszabály a 2:3 arány, tehát 2 egység lisztből és 3 egység sörből készüljön a tészta. A tojás opcionális.

Sörbundás rántott gomba

Gondoltál már a rántott gombára sörös bundában? Ha még nem, akkor mindenképp ki kell próbálnod! Ne csak a húsoknál hagyj fel a szokásos zsemlemorzsás panírral, nyugodtan kísérletezz ...

2.) Palacsintatészta

Készítsünk egy sűrű palacsintatésztát, és merítsük el bele a kedvencünket: ez lehet csirkemell, -comb, karfiol, gomba, tök, cukkinikarika, hal, bármi, amit szeretünk!

Arról nem is beszélve, hogy a bundázás folyamata is jóval egyszerűbb, mint a macerás liszt-tojás-morzsa trió.

3.) Joghurtbunda

Már a szó is sugallja, hogy eszméletlen puha, ízes, kellemesen savanykás és frissen ropogós végeredményt várhatunk tőle. A bundához kelleni fog joghurt, tojás, zúzott fokhagyma és liszt, no meg só és bors.

Joghurtbundás rántott cukkini, recept a képre kattintva!

4.) Kukoricalisztes bunda

Ha nem akarunk gluténnal terhelődni, vagy nem is ehetünk, akkor dolgozzunk kukoricaliszttel! Édeskésebb, ropogósabb, tésztásabb állagú végeredményt várhatunk tőle. A klasszikus corn dog tésztája is ilyen.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a tippeket is lesd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...