Kedvenc savanyúságunk: a titkos hozzávaló a tökéletes csokitortához

Elvetemült házi cukrászok bármit hajlandóak megtenni a tökéletes csokoládétorta érdekében. Vajon ebbe beletartozik a savanyú káposzta használata is?

Talán kevés olyan ember van, akinek a puha csokoládétorta készítése közben eszébe jut, hogy „mennyivel jobb lenne ez savanyú káposztával”. És pont ezért mind kimaradunk egy olyan élményből, ami örökre megváltoztatja a sütésről alkotott képünket. Ha elég bátrak vagyunk ezt a furcsa hozzávalót használni, a puha csokoládétorta egy teljesen új szintjét ismerhetjük meg.

Őrület, mitől lesz a csokoládétorta igazán puha

Miért működik?

Nem idegen a cukrászatban a különböző zöldségek használata, gondoljunk csak a répatortára. A sütemény nem lenne ugyanaz nélküle, hiszen kifejezetten a répa adja különleges ízét és állagát.

Legegyszerűbb répatorta

A répatorta egy igazán egyszerű kevert sütemény, ami a répától szaftos. Önmagában fantasztikusan finom, de kínálhatjuk mascarponekrémmel, baracklekvárral vagy porcukorral.

Céklás-étcsokis brownie

Zöldséggel dúsítani a csokis süteményeket azért remek megoldás, mert a jócskán lejjebb tornázhatjuk vele a süti zsír- és szénhidráttartalmát, miközben a rosttartalmat pedig ...

Cukkinibrownie

Elképesztően finom és szaftos brownie, ami a cukkininek köszönhetően sokkal könnyedebb, hiszen ezzel kiváltjuk az olaj nagy részét. Próbáljátok ki, és írjátok meg, hogyan ízlett, mi ...

Mivel a hozzáadott zöldségekkel növeljük a tészta nedvességtartalmát, könnyedebb, omlósabb tortát kapunk. És ha ez önmagában nem lenne elég, a savanyú káposzta tartogat még néhány titkos tulajdonságot, amivel teljesen elvarázsolja a tortát.

Az egyik ilyen tulajdonsága, hogy sós. Ha ettünk már sós karamellt vagy bármilyen hasonló desszertet, akkor tapasztalhattuk, hogy az ellentétes ízek milyen erőteljesen képesek egymást kiemelni.

Tehát az extra só még intenzívebbé teszi a kakaós ízeket a tortában, míg a káposzta eredeti íze abszolút nem lesz feltűnő.

Szintén sok múlik azon, hogy a káposzta savanyú. Szerencsére nem annyira, hogy befolyásolja a torta élvezetét, ahhoz azonban pont elég, hogy savasságával segítse a tésztába kevert sütőpor és szódabikarbóna dolgát. Ezek ugyanis sokkal aktívabban működnek, ha valamilyen savas anyaggal találkoznak.

A káposzta tehát épp elég savanyú ahhoz, hogy a kész torta levegősebb, puhább legyen tőle, anélkül, hogy elrontaná a sütemény ízét.

Hogyan használjuk?

Az apróra vágott savanyú káposztát a legvégén kell a torta tésztájába forgatni. Nem kell előtte megmosni, hiszen ezzel elveszítenénk a sósság és savasság nagy részét. Körülbelül 150 grammot használjunk belőle.

Csokitorta Baileys-es krémmel

Egy melós torta, cserébe gyönyörű, és óriási adag a végeredmény, nagyon sok emberre. Ha csak egy normális méretű, 6-8 emberes tortára van szükség, akkor nyugodtan harmadold a ...

Mogyoróvajas csokoládétorta

Nagyon kakaós, könnyű és szaftos piskóta, krémes mogyoróvajjal töltve. Aki szereti együtt az édeset a sóssal, annak mindenképp ki kell próbálnia. Elkészítése nagyon egyszerű, még a ...

Paleo mandulás csokitorta

Régóta kerestünk egy finom és egyszerű paleo tortareceptet. Több recept alapján kikísérletezve ez lett az eredmény. Hatalmas sikerélmény volt!:)

Aki kíváncsi a pontos receptre, angol nyelven megtalálja a forrásként megjelölt cikkben. De kellő bátorság birtokában, egy saját receptben is kipróbálhatjuk. Persze érdemes olyat használni, amit előtte párszor már megsütöttünk káposzta nélkül. Ha így teszünk, és improvizálunk, tartsuk szemmel a tészta állagát, nehogy túl nedves legyen.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Egyéb őrült megoldások a konyhában:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...