Ezzel a 4 trükkel megelőzheted a puffadást

Hacsak nincs valamilyen puffadással járó betegséged, az alábbi tippek bombabiztosan segítenek a megelőzésében.

Talán nincs is ember, aki ne érezte volna valaha azt, hogy felpuffad a hasa – ha nincs valamilyen puffadással járó betegséged vagy rendellenességed, akkor nagy eséllyel az evési szokásaidban kell a hibát keresni. Az alábbi négy tipp segíthet abban, hogy minimalizáld az esélyét ennek a kellemetlen állapotnak.

Ezzel a 4 trükkel megelőzheted a puffadást

Ne egyél olyan gyorsan!

A puffadás egyik leggyakoribb oka a túl gyors evés. Bár nagyon nehéz türtőztetni magunkat akkor, ha éhesek vagyunk, nem érdemes azonnal befalnunk mindent, mert hosszú távon csak rosszabbul járunk vele. A gyors evést megelőzheted azzal, hogy nem tévé vagy laptop előtt fogyasztod el az ételeket, és odafigyelsz arra, amit eszel.

Tudd, mire vagy érzékeny!

Még ha nem is vagy konkrétan glutén- vagy laktózérzékeny, nagy az esély arra, hogy a szervezeted rosszabbul tolerál néhány fajta élelmiszert.

Ha észreveszed, hogy vannak olyan ételek, amelyek után rosszabbul érzed magad, akkor ezekből egyél kevesebbet - lehet, hogy nem vagy rájuk allergiás, egyszerűen csak nehezebb a szervezeted számára megemészteni őket.

Igyál többet!

A víz elengedhetetlen a szervezet minden rendszerének és sejtjének működéséhez, és különösen fontos az emésztőrendszer számára. A folyadék nedvesen tartja az emésztőszerveket, így lehetővé téve az elfogyasztott, megemésztett ételek zökkenőmentes áthaladását. Magyarán nagy szükség van rá ahhoz, hogy rendszeres legyen a székleted, ami egyértelműen elengedhetetlen a puffadás megelőzéséhez.

Próbálj ki étrendkiegészítőket!

Bár egy egészséges embernek nem igazán van szüksége étrendkiegészítőkre, lehet, hogy valamilyen mikrotápanyag a segítségedre lehet a jobb emésztésben. Nagyon sok tényező szükséges a normál emésztéshez: a szervek megfelelő működése, az emésztőenzimek, a gyomor pH-ja és a mikroszkopikus bélbaktériumok, és ez csak néhány az elengedhetetlen tényezők közül. Amikor ezek némelyike, mint például a baktériumok egyensúlya felborul, az étkezés utáni puffadás gyakoribbá válhat. A probiotikumok például segítik az emésztést, és szükség lehet rájuk egyes betegségek vagy gyógyszerek miatt.

Forrásunk volt.


Még több a puffadásról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...