Ezzel a 4 trükkel megelőzheted a puffadást

Hacsak nincs valamilyen puffadással járó betegséged, az alábbi tippek bombabiztosan segítenek a megelőzésében.

Talán nincs is ember, aki ne érezte volna valaha azt, hogy felpuffad a hasa – ha nincs valamilyen puffadással járó betegséged vagy rendellenességed, akkor nagy eséllyel az evési szokásaidban kell a hibát keresni. Az alábbi négy tipp segíthet abban, hogy minimalizáld az esélyét ennek a kellemetlen állapotnak.

Ezzel a 4 trükkel megelőzheted a puffadást

Ne egyél olyan gyorsan!

A puffadás egyik leggyakoribb oka a túl gyors evés. Bár nagyon nehéz türtőztetni magunkat akkor, ha éhesek vagyunk, nem érdemes azonnal befalnunk mindent, mert hosszú távon csak rosszabbul járunk vele. A gyors evést megelőzheted azzal, hogy nem tévé vagy laptop előtt fogyasztod el az ételeket, és odafigyelsz arra, amit eszel.

Tudd, mire vagy érzékeny!

Még ha nem is vagy konkrétan glutén- vagy laktózérzékeny, nagy az esély arra, hogy a szervezeted rosszabbul tolerál néhány fajta élelmiszert.

Ha észreveszed, hogy vannak olyan ételek, amelyek után rosszabbul érzed magad, akkor ezekből egyél kevesebbet - lehet, hogy nem vagy rájuk allergiás, egyszerűen csak nehezebb a szervezeted számára megemészteni őket.

Igyál többet!

A víz elengedhetetlen a szervezet minden rendszerének és sejtjének működéséhez, és különösen fontos az emésztőrendszer számára. A folyadék nedvesen tartja az emésztőszerveket, így lehetővé téve az elfogyasztott, megemésztett ételek zökkenőmentes áthaladását. Magyarán nagy szükség van rá ahhoz, hogy rendszeres legyen a székleted, ami egyértelműen elengedhetetlen a puffadás megelőzéséhez.

Próbálj ki étrendkiegészítőket!

Bár egy egészséges embernek nem igazán van szüksége étrendkiegészítőkre, lehet, hogy valamilyen mikrotápanyag a segítségedre lehet a jobb emésztésben. Nagyon sok tényező szükséges a normál emésztéshez: a szervek megfelelő működése, az emésztőenzimek, a gyomor pH-ja és a mikroszkopikus bélbaktériumok, és ez csak néhány az elengedhetetlen tényezők közül. Amikor ezek némelyike, mint például a baktériumok egyensúlya felborul, az étkezés utáni puffadás gyakoribbá válhat. A probiotikumok például segítik az emésztést, és szükség lehet rájuk egyes betegségek vagy gyógyszerek miatt.

Forrásunk volt.


Még több a puffadásról:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...