Prémium baconöket kóstoltunk, ezek a fogások készültek nálunk

Egy sokunk által nagy becsben tartott alapanyagot kóstoltunk: bacon került a kezünk közé, és rögtön három fogásban teszteltük. Megmondjuk, mitől prémium ez a termék. (x)

A bacon a húsos szalonna megdicsőülése, amit akár minden magyar fogáshoz hozzápasszinthatunk. Tekerhetünk bele húst, májat, datolyát és zöldségeket, összefogja az egybesült fasírtot, nem hagyja kiszáradni a steaket. Otthoni körülmények között nehezen tudnánk hajszálvékony szeleteket vágni belőle, és aprítani sem könnyű, ha már szobahőmérsékletű. Óriási szerencsénkre nemcsak szeletekben, hanem kicsi kockákban is kapható, így akinek nincs olyan éles kése, mint a séfeknek az éttermi konyhában, ő is szép, szórható szalonnát tud sütni a salátája vagy a tésztája tetejére. Most három Gierlinger terméket kóstoltunk, nézzétek mi lett a bacon sorsa!

Ilyen a bacon?

A sovány sertés hasaaljából készülő füstölt, sózott szalonna, amelyet általában vékony szeletekben sütve vagy grillezve, leggyakrabban tojással fogyasztanak, az angol reggeli elengedhetetlen része. Füstölt császárszalonnával helyettesíthető. Franciaországban baconnek nevezik a sózott, szárított, párolt és füstölt hússzeletet is.

Sült bacon tükörtojással

Ugye vásárlásnál mindenki a leghúsosabb csomagokat választja? Szerencsések vagyunk, mert a kapott termékekben tökéletes volt a zsíros és a húsos részek aránya. Most jöjjön egy tipp: mi serpenyő helyett sütőpapírral kibélelt tepsire fektettük a baconszeleteket úgy, hogy ne nagyon érjenek össze, mindegyik szeletnek legyen helye sütés közben kibontakozni, majd kellőképpen kiszáradni. Nagyszerű sült bacont készíthettünk, a képen is teljesen átjön, mennyire roppanós és kelendő lett, ezáltal a mi kedvencünk is.

Pirított baconkockák a tésztán

Második helyen a baconkockák végeztek, szinte ugyanolyan pontszámmal, mint a szeletek.

Prémium minőségük apró méretükben és húsosságukban rejlik.

Ezeket inkább serpenyőbe tettük. Miközben sültek, láthattuk, hogy nincsenek túlpácolva, rögtön a zsír sült ki belőlük, nem a sok nedvesség. Magas minőséghez ugyanolyan klassz tészta jár, így jött szóba, és ment a főzővízbe a széles metélt, erre pedig krémes tejföl és reszelt sajt került. Mindennek a tetejébe pedig feltettük az i-re a pontot is: sült baconkockákat szórtunk rá, nem kis mennyiségben.

Kész bacon hamburgerbe

Például hamburgerbe a legjobb a Gierlinger harmadik baconterméke, mely készen, sütve, adagokba porciózva kerül a boltokba. Ez az apró kiszerelésbeli különbség nagy segítség lehet, ha nagyobb csapat részére készítünk reggelit vagy bármilyen fogást, amihez elengedhetetlen a bacon. Maximum melegítenünk vagy átpirítanunk kell, így nem zsírozzuk tele a lakást vele. Szóval, ez is egy nagyszerű termék a nagycsaládosoknak, sőt szállodák reggeliztető konyhájára és cateringcégek partijaira is remek.

Keress még több Gierlinger - Tamási Hús terméket itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...