Prémium baconöket kóstoltunk, ezek a fogások készültek nálunk

Egy sokunk által nagy becsben tartott alapanyagot kóstoltunk: bacon került a kezünk közé, és rögtön három fogásban teszteltük. Megmondjuk, mitől prémium ez a termék. (x)

A bacon a húsos szalonna megdicsőülése, amit akár minden magyar fogáshoz hozzápasszinthatunk. Tekerhetünk bele húst, májat, datolyát és zöldségeket, összefogja az egybesült fasírtot, nem hagyja kiszáradni a steaket. Otthoni körülmények között nehezen tudnánk hajszálvékony szeleteket vágni belőle, és aprítani sem könnyű, ha már szobahőmérsékletű. Óriási szerencsénkre nemcsak szeletekben, hanem kicsi kockákban is kapható, így akinek nincs olyan éles kése, mint a séfeknek az éttermi konyhában, ő is szép, szórható szalonnát tud sütni a salátája vagy a tésztája tetejére. Most három Gierlinger terméket kóstoltunk, nézzétek mi lett a bacon sorsa!

Ilyen a bacon?

A sovány sertés hasaaljából készülő füstölt, sózott szalonna, amelyet általában vékony szeletekben sütve vagy grillezve, leggyakrabban tojással fogyasztanak, az angol reggeli elengedhetetlen része. Füstölt császárszalonnával helyettesíthető. Franciaországban baconnek nevezik a sózott, szárított, párolt és füstölt hússzeletet is.

Sült bacon tükörtojással

Ugye vásárlásnál mindenki a leghúsosabb csomagokat választja? Szerencsések vagyunk, mert a kapott termékekben tökéletes volt a zsíros és a húsos részek aránya. Most jöjjön egy tipp: mi serpenyő helyett sütőpapírral kibélelt tepsire fektettük a baconszeleteket úgy, hogy ne nagyon érjenek össze, mindegyik szeletnek legyen helye sütés közben kibontakozni, majd kellőképpen kiszáradni. Nagyszerű sült bacont készíthettünk, a képen is teljesen átjön, mennyire roppanós és kelendő lett, ezáltal a mi kedvencünk is.

Pirított baconkockák a tésztán

Második helyen a baconkockák végeztek, szinte ugyanolyan pontszámmal, mint a szeletek.

Prémium minőségük apró méretükben és húsosságukban rejlik.

Ezeket inkább serpenyőbe tettük. Miközben sültek, láthattuk, hogy nincsenek túlpácolva, rögtön a zsír sült ki belőlük, nem a sok nedvesség. Magas minőséghez ugyanolyan klassz tészta jár, így jött szóba, és ment a főzővízbe a széles metélt, erre pedig krémes tejföl és reszelt sajt került. Mindennek a tetejébe pedig feltettük az i-re a pontot is: sült baconkockákat szórtunk rá, nem kis mennyiségben.

Kész bacon hamburgerbe

Például hamburgerbe a legjobb a Gierlinger harmadik baconterméke, mely készen, sütve, adagokba porciózva kerül a boltokba. Ez az apró kiszerelésbeli különbség nagy segítség lehet, ha nagyobb csapat részére készítünk reggelit vagy bármilyen fogást, amihez elengedhetetlen a bacon. Maximum melegítenünk vagy átpirítanunk kell, így nem zsírozzuk tele a lakást vele. Szóval, ez is egy nagyszerű termék a nagycsaládosoknak, sőt szállodák reggeliztető konyhájára és cateringcégek partijaira is remek.

Keress még több Gierlinger - Tamási Hús terméket itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...