5 olcsó alapanyag, amiről nem tudtad, hogy prebiotikumforrás

Prebiotikum? Na de mi is az? És kapszulákon kívül miben találhatjuk meg? Lássuk a természetes prebiotikumforrásokat!

A prebiotikumok az emberi szervezet számára emészthetetlen szénhidrátok, a probiotikumok támogatói, sőt, fokozzák azok szaporodását, ezért fontos, hogy együtt, egyszerre fogyasszuk őket.

Tudtad, hogy egyes alapanyagok természetes prebiotikumok, és szinte dúskálnak ebben a fontos, cukormolekulákat tartalmazó élelmiszer-összetevőben? A prebiotikumok egyébként emésztetlenül haladnak végig, és megteremtik a mikrobák számára a tökéletes körülményeket ahhoz, hogy táplálkozni tudjanak.

Lássuk a természetes prebiotikumforrásokat:

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...