Egyetlen lépésre van szükséged a tökéletes pörköltszafthoz: lehet, nem is jutna eszedbe

Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, legyen szó csirke-, marha- vagy éppen pacalpörköltről, de mai Napi Tippünk olyat mutat, amitől tiéd lesz a legtökéletesebb pörköltszaft, bármilyet is készítesz. Lássuk, milyen új konyhatrükköt mutat nektek mai Napi Tippünk!

A pörköltek világa igen sokszínű, hiszen ahány ember, annyiféle elkészítési módja van a magyarok egyik legkedvesebb nemzeti ételének. Most olyan trükköt mutatunk nektek, amivel lehet, hogy még sokan nem találkoztatok, de ha egyszer kipróbáljátok, biztos, hogy megmarad a családi pörköltrecept fontos lépéseként.

Marhapörkölt
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával, recept a képre kattintva nyílik!

A pörköltek alapját általában hagyma, paradicsom és paprika szokta alkotni. Van, aki az egyikből többet, a másikből kevesebbet ad hozzá, sőt olyan is, aki például intolerancia miatt valamelyiket kihagyja. A fűszerezés is egyéni, és azt is tudjuk, hogy a lassan járj, tovább érsz mondás nagyon is igaz erre az ételre, hiszen lassú tűzön készül omlossá a hús. Na de mi kell, ahhoz, hogy a szaft is a legtökéletesebb legyen?

A trükk

Ehhez nem kell más, mint az, hogy a fűszerezett és üvegesre párolt zöldséges alapot, vagyis a hagyma, paprika és paradicsom trióját összeturmixoljuk!

Klasszikus csirkepörkölt

A klasszikus csirkepörkölt egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú és egyszerű alapanyagokból készül. Ez az alaprecept, amit variálni lehet saját ízlés szerint, például ...

Az eredeti pincepörkölt

A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára ...

A legtunkolósabb sertéspörkölt

A magyar konyha egyik legikonikusabb fogása a pörkölt, melyet évszázadokra visszamenőleg a leggyakrabban sertéshúsból készítettek el. A magyar gasztrotörténelem hivatkozásai alapján a ...

Ettől válik a szaft krémessé, egyneművé, amivel a köretet is átitatja. A szaft mehet is vissza a lábasba, majd az előpirított hús is, felöntve vízzel vagy alaplével. Ezután már csak türelmesnek kell lenni, mert tényleg megéri.


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Nosalty

További cikkek

Heti Menü – Gyerekkedvenc ételek 7 napon át, amiket mi...

Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!