Pörgesd a salátát!

Amíg nem birtokolsz egyet, csak egy újabb konyhai kacatnak tűnhet a salátacentrifuga. Magam sem gondoltam mekkora áldás, míg évekkel ezelőtt be nem szereztem egyet. Lássuk, miért is olyan jó, ha van!

Alapprobléma

A vizes leveket nem vonja be az olajos salátaöntet, következésképp teljesen meg kell szárítanunk a salátazöldet:

  • Sok időbe telik viszont, mire a megmosott levelek lecsöpögnek és maguktól megszáradnak a szűrőben.
  • A konyhai papírtörlőn való szárítás működik, ám kész ráfizetés (sok papír elfogy, mire teljesen száraznak tudhatjuk a salátát), és nem éppen környezetbarát megoldás.

Fokhagymás fejessaláta

Nálunk a tojásos nokedli, és a rántott csirkemáj elengedhetetlen "tartozéka". Drága nagymamám készítette így a fejessalátát, sajnos az ő pontos receptjét már nem fogom megtudni, de ...

Bazsalikomos saláta

Ezek az alapanyagok ott ültek a hűtőmben, és foglalták a helyet. Gyilkos gondolatom támadt, azonnal végeztem is velük. Isteni lesz az ebéd mellé.

Közeleg a bikiniszezon! >>

Mit tud a salátacentrifuga?

A praktikus kis szerkezet – amely egy tálból, egy szűrőből és egy tetőből áll – kétfunkciós:

  1. a kivehető szűrőrészben először alaposan megmossuk a salátaleveleket,
  2. majd a szűrőt a tálba téve, és a tetejét ráillesztve addig pörgetjük, míg az összes nedvesség távozik a levelekről.

Miért jó? Mert gyors, mert nem törnek meg benne a salátalevelek, mert környezettudatos megoldás.

5 tipp, hogyan készíts pestót >>

Milyet válasszunk?

Az utóbbi években sokak felismerték a salátacentrifuga nagyszerűségét, a piacot pedig elárasztották a különféle típusok, nehéz dűlőre jutni vásárlásakor. Segítünk a választásban:

  • Már létezik elektromos változata is, de nem érdemes erre beruházni, a kézi működtetésű is tökéletes (egy kis karizom-erősítés pedig sosem árt).
  • Az anyag tekintetében felesleges pluszforintokat áldozni a rozsdamentes acél változatra, amikor a műanyag is teljesen megfelel a célnak.
  • Kapható zsinór meghúzásával pörgethető és tekerős verzió is, ez már csak ízlés kérdése, kinek melyik a szimpatikusabb.

Ha tanácstalan vagy, katt ide, és pár napon belül már pörgetheted is a salátát!

Kedvenc salátareceptjeinkért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:Csupaz%C3%B6ld%20sal%C3%A1t%C3%A1k, 0,1,2,3,4 }

Néhány tipp a használatához

  1. Célszerű a salátaleveleket a domború felükkel felfelé berakosgatni a szűrőbe, így nem ül meg a levél mélyedésében a lefelé folyó víz.
  2. Rögtön használat után öblítsük el vagy rakjuk mosogatógépbe (amelyiket lehet), különben rászáradhatnak a kisebb levéldarabok a szűrő rácsaira, és azt nem egy álom utólag lekapargatni.
  3. Nem ajánlatos túl mélyre süllyeszteni a szerkentyűt a konyhaszekrényben, jó, ha kéznél van, könnyen elérhető helyen, akkor biztosan sokat használjuk.
  4. Természetesen nemcsak a klasszikus saláta szárítására alkalmas ez az ötletes szerkezet, bármilyen levélsaláta (pl. madársaláta, rukkola stb.), sóska-, spenótlevelek és zöldfűszerek leszárításához is kiváló.

Itt a salátaszezon, akinek még nincs salátacentrifugája, érdemes beszereznie egyet, ne sajnáljuk tőle a helyet a konyhaszekrényben!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...