Télen-nyáron 30 perc alatt tiéd lehet e melengető kukoricaleves

Ha egy leves szezonális, nem nagyon készíthetjük el az év többi részében, vagy legalábbis nem ugyanolyan finoman. Kivétel ez alól a szabály alól az alábbi kukoricaleves, amit mind nyáron, mind télen, vagy tulajdonképpen bármikor megfőzhetünk. A végeredmény minden esetben ugyanolyan gyors, ugyanolyan selymes és ugyanolyan tartalmas lesz, nézzük, mitől.

Jelenleg épp azon a határmezsgyén állunk, hogy egy-két helyen még hozzájuthatunk friss, csöves kukoricához – persze nem lesz ez mindig így. Az év nagyobbik részében csak konzervből kanalazva élvezhetjük a napsárga szemeket, csak ilyen formában főzhetünk velük. Túl nagy különbség amúgy nincs a zöldség két formája közt (persze a friss kukorica édes ízének semmi nem érhet a nyomába), így is, úgy is gyorsan puhul, nem kell hosszasan főzni, ahogy a mellé kerülő, édesre és üvegesre párolódó pórét sem. Mindezekből már rájöhettünk, hogy ezt a pórés kukoricalevest nem kell majd órákig rotyogtatni a tűzön: szezontól függetlenül 30 perc alatt elkészülhetünk vele.

A póréhagymás kukoricaleves receptjéért kattints a képre!

Kiválóan illik egymáshoz a két zöldség, mindkettő édesre és puhára fő a fazékban, ezek borzasztóan kellemes alapízt adnak a levesnek, ami nyáron és télen is jólesik.

Az ízen túl az állag sem felejthető: tejszín teszi selymessé a levest, a belefőzött galuskák pedig enyhén besűrítik, így nem kell külön rántással sem bajlódnunk. Apropó, galuska: a házi tésztát elég érzésre bekeverni, a pontos mennyiségek változhatnak a tojás méretétől, a páratartalomtól és a liszt minőségétől függően. Figyeljünk arra, hogy a tejszín hozzáadása után és a galuskák szaggatása közben már ne lobogjon a leves, különben az előbbi kicsapódhat, az utóbbi pedig könnyen szétfőhet a zubogó lében.

A póréhagymás kukoricaleves receptjéért kattints a képre!

A póréhagymás kukoricaleves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek