Jelenleg épp azon a határmezsgyén állunk, hogy egy-két helyen még hozzájuthatunk friss, csöves kukoricához – persze nem lesz ez mindig így. Az év nagyobbik részében csak konzervből kanalazva élvezhetjük a napsárga szemeket, csak ilyen formában főzhetünk velük. Túl nagy különbség amúgy nincs a zöldség két formája közt (persze a friss kukorica édes ízének semmi nem érhet a nyomába), így is, úgy is gyorsan puhul, nem kell hosszasan főzni, ahogy a mellé kerülő, édesre és üvegesre párolódó pórét sem. Mindezekből már rájöhettünk, hogy ezt a pórés kukoricalevest nem kell majd órákig rotyogtatni a tűzön: szezontól függetlenül 30 perc alatt elkészülhetünk vele.
Kiválóan illik egymáshoz a két zöldség, mindkettő édesre és puhára fő a fazékban, ezek borzasztóan kellemes alapízt adnak a levesnek, ami nyáron és télen is jólesik.
Az ízen túl az állag sem felejthető: tejszín teszi selymessé a levest, a belefőzött galuskák pedig enyhén besűrítik, így nem kell külön rántással sem bajlódnunk. Apropó, galuska: a házi tésztát elég érzésre bekeverni, a pontos mennyiségek változhatnak a tojás méretétől, a páratartalomtól és a liszt minőségétől függően. Figyeljünk arra, hogy a tejszín hozzáadása után és a galuskák szaggatása közben már ne lobogjon a leves, különben az előbbi kicsapódhat, az utóbbi pedig könnyen szétfőhet a zubogó lében.
A póréhagymás kukoricaleves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt: