Mikrós popcorn megmaradt kukoricamagok nélkül? Lehetséges!

Egy újabb Heuréka pillanatot köszönhetünk a TikToknak: ezzel a módszerrel könnyedén kijönnek a zacskóból azok a kukoricaszemek, amik nem pattogtak ki.

A TikTok a szuper háztartási trükkök és konyhai praktikák kimeríthetetlen tárháza. Sokszor világítanak rá a felhasználók videóikkal, hogy azért, mert valamit hosszú ideig egyféle módon használunk, még nem biztos, hogy az a helyes. Például a konzervdobozt is rosszul nyitottuk ki eddig, és a szemeteszsákot is helytelenül tettük a kukába egész idő alatt! Most pedig az derült ki, hogy teljesen el voltunk tájolva, hogyan kell rendeltetésszerűen és praktikusan használni a mikrós pattogatott kukorica zacskóját.

Mikrós popcorn kukoricamagok nélkül? Lehetséges!

Most az @onlyjasus nevű felhasználónak hála, új fejezetet nyithatunk a popcornkészítésben. A videójából ugyanis kiderül, hogy miként lehet könnyen kiszedni a megmaradt kukoricamagokat a zacskóból, hogy aztán filmezés közben ne zavarjanak be a nassolásba!

Watch on TikTok

Egyszóval ezentúl nem kell a kipattogott szemeket kivadásznod a tálból a ki nem pattogottak közül, merthogy már a legelején megszabadulhatsz tőlük ezzel a trükkel. Vagyis nem trükk ez, egyszerűen csak a zacskót kell megfelelően használni –vagyis a nyílást a zacskó alján nem túl nagyra nyitni. Ha így megrázod a zacskót, a magok kipotyognak belőle, de a popcorn már nem fog.

Baconös-sajtos házi popcorn

Jó dolog a mikrós popcorn, de egyszer nyissátok ki még pattogatás előtt, és nézzétek meg azt az ízesített pálmazsírt, ami a zacsiban van...ha ez megvolt, akkor indulhat a házi pocorn ...

Házi popcorn variációk

Egyszer kibontottam a mikrós popcorn zacskóját még készítés előtt... na azóta nem vettem olyat. Pattogatni való kukorica már a legtöbb nagy hiperben kapható, sőt bioboltokban is ki ...

Ráadásul ezeket a szemeket aztán megpróbálhatod később kipattogtatni – valószínűleg nem lesz az összesből popcorn, de azért egy adagot még kinyerhetsz belőle.

Na persze házilag is készítheted a pattogatott kukoricát, és akkor nem kell a zacskóval bajlódni.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!