Ezért nem érdemes mikrós pattogatott kukoricát enni

Bár nagyon gyors az előre becsomagolt, mikrós pattogatott kukoricát elkészíteni, lehet érdemesebb átszoknod a másik, retró verziójára, ha fontos az egészséged.

A mikrós popcorn nagyon könnyedén elkészíthető, így nyilván sokkal népszerűbb, mint a tűzhelyen elkészített verzió. Pedig Dr. Amy Lee táplálkozási szakértő szerint sokkal jobb lenne egészségünk szempontjából, ha inkább a második verziót választanád.

Ezért nem érdemes mikrós pattogatott kukoricát enni

A szakértő szerint már a popcornzacskó is komoly gondot okoz, hiszen dugig van tömve vegyszerekkel, melyek a csomagolásról a pattogatott kukoricába is beszivárognak, majd a popcornt megevő szervezetébe is.

Nemcsak ezzel akad gond, hanem az ízesítéssel is, hiszen ezek az aromák, akár diacetilt is tartalmazhatnak, mely Dr. Lee szerint alapvetően "méregnek" minősül, és komoly egészségügyi problémákat okozhatnak.

Ezen kívül meg kell még említeni, hogy ezekben a rágcsákban rengeteg a telített zsír, például pálmaolaj, továbbá nagyon magas a sótartalmuk.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek