A mikrós popcorn nagyon könnyedén elkészíthető, így nyilván sokkal népszerűbb, mint a tűzhelyen elkészített verzió. Pedig Dr. Amy Lee táplálkozási szakértő szerint sokkal jobb lenne egészségünk szempontjából, ha inkább a második verziót választanád.
A szakértő szerint már a popcornzacskó is komoly gondot okoz, hiszen dugig van tömve vegyszerekkel, melyek a csomagolásról a pattogatott kukoricába is beszivárognak, majd a popcornt megevő szervezetébe is.
Nemcsak ezzel akad gond, hanem az ízesítéssel is, hiszen ezek az aromák, akár diacetilt is tartalmazhatnak, mely Dr. Lee szerint alapvetően "méregnek" minősül, és komoly egészségügyi problémákat okozhatnak.
Ezen kívül meg kell még említeni, hogy ezekben a rágcsákban rengeteg a telített zsír, például pálmaolaj, továbbá nagyon magas a sótartalmuk.
Még több érdekes cikk: