Így készül (szerintünk) a tökéletes pontypatkó karácsonyra

A pontypatkó a karácsonyi asztal egyik elengedhetetlen tartozéka, mely igazi éke lehet az ünnepi menünek. Nézzük, szerintünk, hogyan lesz a legfinomabb!

A rántott pontypatkó igazán impozáns látvány nyújt, hiszen egy ívben ki lehet sütni a halat. Ha karácsony, akkor rántott hal, azon belül is pontypatkó! Mi imádjuk a halat minden formájában, hiszen egészséges, ízletes, tartalmas, és könnyű vele dolgozni, főleg, ha megkérjük az eladót, hogy készítse elő nekünk, hogy otthon már csak panírozni kelljen. A benne található szálkákra viszont mindig figyeljünk!

Sokan csak ilyenkor vesszük rá magunkat, hogy a panírozásával bajlódjunk, pedig minden falat megéri. Na de hogyan is készül a tökéletes pontypatkó? Galériánkban minden titkot elárulunk!

Lássuk először a hozzávalókat:

1 kg ponty (8 szelet patkó), 400 g zsemlemorzsa, 300 g kukoricaliszt, 5 db tojás, só ízlés szerint
bors ízlés szerint, 1 db citrom (tálaláshoz), 10 dl napraforgó olaj (sütéshez)

KATTINTSATOK A GALÉRIÁRA!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangulatos karácsonyi receptek, amikkel hangolódhatsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...