Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon

Ropihoz, pálcikacsipszhez vagy pompomhoz hasonlít jobban? Mindegy is, mert imádnivaló, különleges, és kötelező kipróbálni!

A sült burgonya a legnagyobb klasszikus, minden mennyiségben és formájában szeretjük. Ez egy újabb szuper izgi sültkrumpli-recept a 15 órás burgonya őrülete után: íme a pompomburgonya, ami tényleg úgy néz ki, mint egy kis fonalpamacs. Nemcsak mutatós, hanem baromi finom is, kívül ropogós, belül szaftos és fűszeres. Minden mellette szól, szóval izzítsátok az olajat, és irány kipróbálni!

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Hozzávalók: burgonya, kukoricaliszt, chilipehely, , bors, füstölt pirospaprika, oregánó, napraforgóolaj.

Elkészítés:

A meghámozott burgonyák végeit levágjuk, és az aljukból is egy vékony szeletet, hogy egyenletesek legyenek, és stabilan álljanak. A burgonyákat két evőpálcika közé helyezzük, majd beirdaljuk mindkét irányból, (vízszintesen és függőlegesen), nagyon sűrűn. A végeredmény olyan lesz, mint egy kis kefe.

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Beáztatjuk sós vízbe a burgonyákat 15-20 percre (ez egyébként opcionális). Eközben összekeverjük a kukoricalisztet a fűszerekkel (bármilyen fűszert használhatunk, zöldfűszereket, chilit, paprikát, borsféléket, római köményt is...)

Vegyük ki a burgonyákat a vízből, szárítsuk meg, és enyhén forgassuk bele a fűszerezett kukoricalisztbe. A vágások közé is kerüljön! A felesleges kukoricalisztet rázzuk ki belőle, nehogy odaégjen.

Bő, forró olajban (180°C) pár percig süssük, amíg aranybarna, ropogós lesz, és az alja is megsül. Csepegtessük le alaposan, szedjük ki konyhai papírtörlőre, majd hagyjuk picit hűlni.

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Frissen, melegében tálaljuk. Törjük ketté, mártsuk ketchupba, és sírjunk a boldogságtól.

A pompomburgonya teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több isteni recept itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...