Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon

Ropihoz, pálcikacsipszhez vagy pompomhoz hasonlít jobban? Mindegy is, mert imádnivaló, különleges, és kötelező kipróbálni!

A sült burgonya a legnagyobb klasszikus, minden mennyiségben és formájában szeretjük. Ez egy újabb szuper izgi sültkrumpli-recept a 15 órás burgonya őrülete után: íme a pompomburgonya, ami tényleg úgy néz ki, mint egy kis fonalpamacs. Nemcsak mutatós, hanem baromi finom is, kívül ropogós, belül szaftos és fűszeres. Minden mellette szól, szóval izzítsátok az olajat, és irány kipróbálni!

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Hozzávalók: burgonya, kukoricaliszt, chilipehely, , bors, füstölt pirospaprika, oregánó, napraforgóolaj.

Elkészítés:

A meghámozott burgonyák végeit levágjuk, és az aljukból is egy vékony szeletet, hogy egyenletesek legyenek, és stabilan álljanak. A burgonyákat két evőpálcika közé helyezzük, majd beirdaljuk mindkét irányból, (vízszintesen és függőlegesen), nagyon sűrűn. A végeredmény olyan lesz, mint egy kis kefe.

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Beáztatjuk sós vízbe a burgonyákat 15-20 percre (ez egyébként opcionális). Eközben összekeverjük a kukoricalisztet a fűszerekkel (bármilyen fűszert használhatunk, zöldfűszereket, chilit, paprikát, borsféléket, római köményt is...)

Vegyük ki a burgonyákat a vízből, szárítsuk meg, és enyhén forgassuk bele a fűszerezett kukoricalisztbe. A vágások közé is kerüljön! A felesleges kukoricalisztet rázzuk ki belőle, nehogy odaégjen.

Bő, forró olajban (180°C) pár percig süssük, amíg aranybarna, ropogós lesz, és az alja is megsül. Csepegtessük le alaposan, szedjük ki konyhai papírtörlőre, majd hagyjuk picit hűlni.

Pompomburgonya, recept itt! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

Frissen, melegében tálaljuk. Törjük ketté, mártsuk ketchupba, és sírjunk a boldogságtól.

A pompomburgonya teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több isteni recept itt:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...