Meglepő helyen nyitotta meg első éttermet a magyar topséf

Az egyik legismertebb magyar topséf maga mögött hagyta a nyughatatlan fővárosi éttermek világát, hogy párjával együtt megnyissa közös éttermét egy bájos falucskában.

Pohner Ádám topséf nemrégiben úgy döntött, hogy hátat fordít a budapesti topkonyhák nyüzsgő világának, és barátnőjével éttermet nyitott egy bükki faluban, Mályinkán – írja a Sokszínű vidék.

Pohner Ádám séf anyai rokonsága egyébként Mályinkáról származik

Sokak számára ismerősen csenghet Pohner Ádám neve, hiszen a séf már többször is képviselte hazánkat a világhírű Bocuse d’Or versenyen. 2014-ben vett részt először a nagy megmérettetésen, akkor még commis-ként, majd 2016-ban, 22 évesen a második helyen végzett a magyarországi Bocuse d’Or-döntőben. 2019-ben pedig a lyoni döntőn is versenyzett. Most azonban egy új, izgalmas fejezetbe kezdett.

2022 októberében nyílt meg az Iszkor nevű éttermük

A séf nagymamája és rokonsága Mályinkáról származik, ezért is esett Ádámnak és párjának, Lucának a választása erre a hangulatos kis falura. A helyi kocsmát átalakítva, 2022 október végén nyitották meg saját éttermük kapuit.

Az étterem az Iszkor nevet kapta. A séf elmondása szerint régen, amikor régen kereszt­apjával gombászni jártak, ő mondogatta, hogy kimennek az iszkorfához. Ezt a kifejezést csak falun belül használták a berkenyére.

Az étterem jelenleg egyszerre 24 vendéget tud fogadni, de tavasztól terasszal lesz kibővítve. Az Iszkor étlapja folyamatosan változik, ám akadnak rajta olyan slágerételek, mint például a szarvasgombás sült camembert, amit házi kenyérrel kínálnak.

Az Iszkorban csak minőségi alapanyagokat használnak fel

Jó alapanyag nélkül nincs finom étel. Azon dolgozunk, hogy minél több termelő termékét megtaláljuk. Így például a forrásvízben élő pontyot, pisztrángot Lillafüredről szerezzük be, a mangalicát, szárnyasokat, alapzöldséget, a borokat is a Bükkből hozzuk

– mesélte a séf.

Pohner Ádám szerint egyre nagyobb az igény a magas minőségű, de közérthető ételeket kínáló vendéglátóhelyekre.

„Nálunk is van töltött káposzta és harcsapaprikás. Az évek során felszedett extra tudással azonban a hétköznapi ételeket más szintre tudom emelni. Szeretnénk megfelelni annak, aki új élményért jön, de annak is, aki a hagyományokhoz ragaszkodik" – tette hozzá.

Forrásunk volt.

Címlapfotó: Iszkor – Mályinka / Facebook


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...