Pogácsára fel!

Csipegetnivaló vendégségben vagy csak úgy, hétvégi kedvesség a családnak – a pogácsát mindenki szereti! Összegyűjtöttük nektek a legtutibb receptjeinket!

A pogácsa az, aminek biztosan van olyan változata, amit mindenki szeret. Megrögzött húsimádok a töpörtyűs, szalonnás, sonkás típusokra, a vegák pedig sajtos vagy tejfölös fajtákra (esetleg e kettő kombinációjára) specializálják magukat. Lehet vállalkozni az egyszerűbb és bonyolultabb pogácsákra is, jöhet kelt tészta vagy gyorsan összedobható recept, az biztos, hogy ha jól sikerült, a vendégek távozása után a pogácsáknak hűlt helyük marad!

Tepertőspogácsa-receptekért kattints ide >>

Ha a kelesztésre szavazunk, akár egy egész éjszakán át hagyhatjuk pihenni a tésztát és jó, ha előzetesen a tésztájába is keverünk sajtot – ne sajnáljuk, megéri fokozni az ízeket! Nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és háromcentis pogácsaszaggatóval „mérjük ki” a porciókat. Ez az a sós sütemény, amihez – persze nem az összeshez – nagyon passzol, ha zsírt keverünk a tésztájába, legyen szó mondjuk tejfölösről vagy az örök klasszikusról, a töpörtyűsről. Ez utóbbihoz majd’ minden családnak van egy tuti receptje, gondolunk itt a nagymamák legendás pogácsakölteményeire.

Tipp: A tetejüket sose feledjükkéssel rácsosra vágni, illetvetojásfehérjével, - sárgájával vagy egész tojássalbekenni a pogácsák tetejét. A sütési idő általában 20-25 perces, töpörtyűs pogácsák esetében némileg hosszabb lehet!

További pogácsarecepteket itt találsz >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...