Csipegetnivaló vendégségben vagy csak úgy, hétvégi kedvesség a családnak – a pogácsát mindenki szereti! Összegyűjtöttük nektek a legtutibb receptjeinket!
krumplis pogácsa
Egy egyszerű, finom pogácsa. Szinte mindig, minden hozzávaló megtalálható a konyhákban.
Én házi kefírrel készítettem, és mivel az kicsit folyékonyabb, mint a bolti változatok, ...
A pogácsa az, aminek biztosan van olyan változata, amit mindenki szeret. Megrögzött húsimádok a töpörtyűs, szalonnás, sonkás típusokra, a vegák pedig sajtos vagy tejfölös fajtákra (esetleg e kettő kombinációjára) specializálják magukat. Lehet vállalkozni az egyszerűbb és bonyolultabb pogácsákra is, jöhet kelt tészta vagy gyorsan összedobható recept, az biztos, hogy ha jól sikerült, a vendégek távozása után a pogácsáknak hűlt helyük marad!
Tepertőspogácsa-receptekért kattints ide >>
tejszínes húsok
A túró és a póré együttese nagyon felturbózza a natúr hússzeletet.
krumplis pogácsa
Én mióta csinálom csakis zsírral szoktam, mert fixa ideám, hogy krumplis dolgokhoz az állati zsír passzol. Idővel rájöttem, hogy a kacsazsír és a libatepertő hihetelenül feldobja és ...
krumplis pogácsa
Úgy ennék valami sósat...mi van itthon? Valahogy így született ez a pogácsa.
sajtos pogácsa
Ez anyukám receptje, másik isteni változata, amikor a tésztát töpörtyűkrémmel keni meg. Szerintem ez az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb pogácsa. Egy hibája van, hogy ...
sajtos pogácsa
Fiaméknál suli buli volt, és vállaltam egy kis süti sütést. Nem készítettem még ilyen pogácsát, tehát lutri volt bevállalni, hogy olyasmit sütök, amit akkor találok ki, de ...
túrós pogácsa
Mindig ezt készítem, ha gyerekek jönnek, vagy barátok motorversenyt nézni.
túrós pogácsa
Mikor először sütöttem ezt a pogácsát, jól sikerült. Ezen felbuzdulva, legközelebb már nem otthonra sütöttem, hanem egy tanfolyamra vittem a kolléganőknek, ugyanis be voltunk osztva, ...
Ha a kelesztésre szavazunk, akár egy egész éjszakán át hagyhatjuk pihenni a tésztát és jó, ha előzetesen a tésztájába is keverünk sajtot – ne sajnáljuk, megéri fokozni az ízeket! Nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és háromcentis pogácsaszaggatóval „mérjük ki” a porciókat. Ez az a sós sütemény, amihez – persze nem az összeshez – nagyon passzol, ha zsírt keverünk a tésztájába, legyen szó mondjuk tejfölösről vagy az örök klasszikusról, a töpörtyűsről. Ez utóbbihoz majd’ minden családnak van egy tuti receptje, gondolunk itt a nagymamák legendás pogácsakölteményeire.
Tipp: A tetejüket sose feledjükkéssel rácsosra vágni, illetvetojásfehérjével, - sárgájával vagy egész tojássalbekenni a pogácsák tetejét. A sütési idő általában 20-25 perces, töpörtyűs pogácsák esetében némileg hosszabb lehet!
További pogácsarecepteket itt találsz >>
töpörtyűs pogácsa
Kevés volt a sajtom, ezért a Sajtos burgonyás változat helyett most tepertővel készítettem egy újabb pogácsa variációt.
Egészen más lett, kicsit hasonlít a pékségekben kapható nagy ...
töpörtyűs pogácsa
Anyósomtól kaptam ezt a receptet.
tejfölös pogácsa
Nagymamám sütötte mindig ezt a pogácsát. Isteni finom volt, én is mindig vágytam megtanulni. :)
Annyit módosítottam az eredeti recepten, hogy teszek bele szotyit, és ha van türelmem, ...
fűszeres pogácsa
A za’atar egy jordán fűszerkeverék, de több arab országban is használják. Íze kissé fanyarkás. Főleg olívaolajjal elkeverve, manakeeshre (pita szerű kenyérre) kenve ...
kolbászos pogácsa
Nagymamám szokott régen szódaporos pogácsát sütni, ez az Ő pogácsájának továbbgondolt változata. Tartalmas leves mellé adhatjuk második fogásként , de sör- és borkorcsolyaként is ...
sonkás pogácsa
A sok édes süti után egy kis pogácsára vágytunk. Csak azt kellett eldönteni, hogy milyen legyen. Volt a hűtőben egy kis házi füstölt sonka, ami igazán intenzív ízével tökéletes ...