Egy éve hunyt el a hatalmas rántott húsokról híres Pléh Csárda alapítója

Egy éve, hogy a híres külvárosi piaci kifőzde, a Pléh Csárda arca és feje, Bábel Pista, elhunyt, a hely pedig azóta is az ő általa kitalált ételekkel, karnyi rántott húsokkal, magyaros ízekkel és változatlan árakkal üzemel.

Egy éve, 2022 novemberében halt meg a Pléh Csárda tulajdonosa és ikonikus arca, Bábel István, aki több mint 30 évig működtette kifőzdéjét: az idő múlásával a helyet Bádog Gundelnek kereszteltek át, és gyakorlatilag státusszimbólummá nőtte ki magát.

Az ételek terén István halála óta is a magyaros vonalon mozog a kínálat, ráadásul ugyanolyan árakkal és ételsorral várják az éhezőket, amit még ő álmodott meg annak idején.

A XV. kerületi Kolozsvár utca 48-as szám alatti vendéglátóhelyen olyan hírességek is megfordultak, mint a néhai Anthony Bourdain, és valóban, ide bárki betérhet egy közel méteres rántott szeletre, óriás adag székelykáposztára, szaftos pásztortarhonyára. Mindent, amit csak el tudunk képzelni és megkívánjuk, azt itt extra méretben prezentálják, keddtől szombatig.

A tányér huszonhét centi, a hús meg negyvenöt.

– mesélte nekünk annak idején Bábel István.

A róla készült videót itt nézhetitek meg:

Idén karácsonykor az előző évekhez hasonlóan rendelhető lesz náluk többek közt halászlé, töltött káposzta, harcsapaprikás, túrós csusza, töltött kacsa és töltött pulyka is.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...