Elhunyt Bábel István, a Pléh Csárda megálmodója és alapítója

A híres vendéglátós még a múlt héten hunyt el, azonban csak most tudatták a szomorú hírt a vendégekkel.

Múlt hét szerda reggel, 67 éves korában elhunyt a híres Pléh Csárda tulajdonosa, Bábel István. A hírt a Pléh Csárda Facebook-oldalán tette közzé.

Köszönjük, hogy voltál nekünk, Pista bácsi! Köszönjük, hogy tisztességre és becsületre neveltél minket! Köszönjük a mérhetetlen, soha nem szűnő tanítás vágyadat, amit felénk tanúsítottál! Köszönjük, hogy vigyáztál ránk és egyengetted útjainkat! Hiányozni fogsz nagyon!

A Kolozsvár utcai piacon álló vendéglátóhelyen olyan hírességek is megfordultak, mint Anthony Bourdain, de a Szalontüdő című híres magyar kisfilmet is a Pléh Csárdában, más néven a Bádog Gundelben forgatták.

A Pléh Csárdában az ételek terén leginkább magyaros vonalon mozog a kínálat.

A tányér huszonhét centi, a hús meg negyvenöt. A legnagyobb, amit eddig csináltunk, négy és fél kilós volt, a legnagyobb cordon bleu meg három és fél kilós volt, a Fekete Lacinak

– mesélte anno a Nosaltynak Bábel István.

A Facebook-bejegyzésből kiderült, hogy Bábel István temetése jövő hét kedden, november 22-én lesz a kecskeméti köztemetőben. Hozzátették: akik a temetésre nem tudnak elmenni, azoknak a Pléh Csárdában is lehetőséget biztosítanak arra, hogy virágokat vagy koszorúkat helyezzenek el egy kijelölt helyen.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...