Elhunyt Bábel István, a Pléh Csárda megálmodója és alapítója

A híres vendéglátós még a múlt héten hunyt el, azonban csak most tudatták a szomorú hírt a vendégekkel.

Múlt hét szerda reggel, 67 éves korában elhunyt a híres Pléh Csárda tulajdonosa, Bábel István. A hírt a Pléh Csárda Facebook-oldalán tette közzé.

Köszönjük, hogy voltál nekünk, Pista bácsi! Köszönjük, hogy tisztességre és becsületre neveltél minket! Köszönjük a mérhetetlen, soha nem szűnő tanítás vágyadat, amit felénk tanúsítottál! Köszönjük, hogy vigyáztál ránk és egyengetted útjainkat! Hiányozni fogsz nagyon!

A Kolozsvár utcai piacon álló vendéglátóhelyen olyan hírességek is megfordultak, mint Anthony Bourdain, de a Szalontüdő című híres magyar kisfilmet is a Pléh Csárdában, más néven a Bádog Gundelben forgatták.

A Pléh Csárdában az ételek terén leginkább magyaros vonalon mozog a kínálat.

A tányér huszonhét centi, a hús meg negyvenöt. A legnagyobb, amit eddig csináltunk, négy és fél kilós volt, a legnagyobb cordon bleu meg három és fél kilós volt, a Fekete Lacinak

– mesélte anno a Nosaltynak Bábel István.

A Facebook-bejegyzésből kiderült, hogy Bábel István temetése jövő hét kedden, november 22-én lesz a kecskeméti köztemetőben. Hozzátették: akik a temetésre nem tudnak elmenni, azoknak a Pléh Csárdában is lehetőséget biztosítanak arra, hogy virágokat vagy koszorúkat helyezzenek el egy kijelölt helyen.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...