Kiderült, miért lehet akár egészséges is a pizza reggelire

Itt az ideje leszámolni azzal a tévhittel, hogy a pizza egészségtelen! Sőt, akár reggelire is fogyasztható, hiszen jobb döntés néhány tipikus reggeli alternatívánál.

A pizza egészséges , sokan mégis azt gondolják, hogy az egyik legegészségtelenebb ételek közé tartozik. Persze itt nem a mirelit pizzára gondolunk, hanem arra, amit házilag sütünk, és igazán jó minőségű alapanyagokból készül. Egy táplálkozási szakember szerint pedig annyira szuper étel, hogy akár reggelire is fogyaszthatjuk, hiszen egészségesebb, mint a legtöbb gabonaféléből készült müzli vagy zabpehely. Persze itt nem az otthon elkészítettre gondolunk, hanem az átlagos boltban kapható termékekre, amikben általában rengeteg a hozzáadott cukor.

Chelsey Amer szerint meglepő, de egy átlagos szelet pizzában ugyanannyi kalória van, mint egy tál cukrozott gabonapehelyben tejjel. Ezek mellett több fehérjét is tartalmaz, aminek köszönhetően sokkal jobban eltelít, a cukortartalma pedig nyilván sokkal alacsonyabb.

Néha nyugodtan ehetünk pizzát reggelire

Persze a szakértő sem azt tanácsolja, hogy minden nap pizzát fogyassz reggelire, de ha néha-néha becsúszik reggelire az előző este megmaradt 1-2 szelet, akkor semmi bajod nem lesz, sőt, a cukros bolti gabonapehelynél sokkal jobban jársz:

Azért mi inkább azt javasoljuk, hogy egészséges zsírokban, rostokban, lassan felszabaduló szénhidrátokban és fehérjékben kiegyensúlyozott ételeket fogyassz inkább, ha lehetséges.


Még több cikk, ami érdekelhet:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...