Kiderült, miért lehet akár egészséges is a pizza reggelire

Itt az ideje leszámolni azzal a tévhittel, hogy a pizza egészségtelen! Sőt, akár reggelire is fogyasztható, hiszen jobb döntés néhány tipikus reggeli alternatívánál.

A pizza egészséges , sokan mégis azt gondolják, hogy az egyik legegészségtelenebb ételek közé tartozik. Persze itt nem a mirelit pizzára gondolunk, hanem arra, amit házilag sütünk, és igazán jó minőségű alapanyagokból készül. Egy táplálkozási szakember szerint pedig annyira szuper étel, hogy akár reggelire is fogyaszthatjuk, hiszen egészségesebb, mint a legtöbb gabonaféléből készült müzli vagy zabpehely. Persze itt nem az otthon elkészítettre gondolunk, hanem az átlagos boltban kapható termékekre, amikben általában rengeteg a hozzáadott cukor.

Chelsey Amer szerint meglepő, de egy átlagos szelet pizzában ugyanannyi kalória van, mint egy tál cukrozott gabonapehelyben tejjel. Ezek mellett több fehérjét is tartalmaz, aminek köszönhetően sokkal jobban eltelít, a cukortartalma pedig nyilván sokkal alacsonyabb.

Néha nyugodtan ehetünk pizzát reggelire

Persze a szakértő sem azt tanácsolja, hogy minden nap pizzát fogyassz reggelire, de ha néha-néha becsúszik reggelire az előző este megmaradt 1-2 szelet, akkor semmi bajod nem lesz, sőt, a cukros bolti gabonapehelynél sokkal jobban jársz:

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Kolbászos tepsis pizza

A tepsis pizza egyetlen titka, hogy érdemes kiolajozott tepsin pihentetni/keleszteni a begyúrt tésztát, utána sokkal egyszerűbben méretre formázható, és könnyen ki is csúszik majd a ...

Azért mi inkább azt javasoljuk, hogy egészséges zsírokban, rostokban, lassan felszabaduló szénhidrátokban és fehérjékben kiegyensúlyozott ételeket fogyassz inkább, ha lehetséges.


Még több cikk, ami érdekelhet:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...