Kiderült, miért lehet akár egészséges is a pizza reggelire

Itt az ideje leszámolni azzal a tévhittel, hogy a pizza egészségtelen! Sőt, akár reggelire is fogyasztható, hiszen jobb döntés néhány tipikus reggeli alternatívánál.

A pizza egészséges , sokan mégis azt gondolják, hogy az egyik legegészségtelenebb ételek közé tartozik. Persze itt nem a mirelit pizzára gondolunk, hanem arra, amit házilag sütünk, és igazán jó minőségű alapanyagokból készül. Egy táplálkozási szakember szerint pedig annyira szuper étel, hogy akár reggelire is fogyaszthatjuk, hiszen egészségesebb, mint a legtöbb gabonaféléből készült müzli vagy zabpehely. Persze itt nem az otthon elkészítettre gondolunk, hanem az átlagos boltban kapható termékekre, amikben általában rengeteg a hozzáadott cukor.

Chelsey Amer szerint meglepő, de egy átlagos szelet pizzában ugyanannyi kalória van, mint egy tál cukrozott gabonapehelyben tejjel. Ezek mellett több fehérjét is tartalmaz, aminek köszönhetően sokkal jobban eltelít, a cukortartalma pedig nyilván sokkal alacsonyabb.

Néha nyugodtan ehetünk pizzát reggelire

Persze a szakértő sem azt tanácsolja, hogy minden nap pizzát fogyassz reggelire, de ha néha-néha becsúszik reggelire az előző este megmaradt 1-2 szelet, akkor semmi bajod nem lesz, sőt, a cukros bolti gabonapehelynél sokkal jobban jársz:

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Kolbászos tepsis pizza

A tepsis pizza egyetlen titka, hogy érdemes kiolajozott tepsin pihentetni/keleszteni a begyúrt tésztát, utána sokkal egyszerűbben méretre formázható, és könnyen ki is csúszik majd a ...

Azért mi inkább azt javasoljuk, hogy egészséges zsírokban, rostokban, lassan felszabaduló szénhidrátokban és fehérjékben kiegyensúlyozott ételeket fogyassz inkább, ha lehetséges.


Még több cikk, ami érdekelhet:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...