A 6 legtutibb pizzázó Pesten, ahol nem csak nápolyi pizza vár

Az utóbbi években letarolta a hazai street food szcénát a nápolyi pizza őrület. Az új kézműves hamburger a nápolyi lett, de eközben persze más pizzatípusoknak is terem babér. Olyan pizzázókat ajánlunk, ahol különleges stílusokban készülnek a nem is mindig korong alakú pizzák!

A nápolyi pizza az új kézműves hamburger, ez nem vitás. A közelmúltban jócskán ki lettünk okosítva a nápolyipizza-készítés szigorú alapanyag-használati és sütési szabályait illetően. Ma már nem kínai – csak olasz –, ha San Marzano paradicsomról és D.O.P. minősítésű pizzafeltétekről egy 60-90 másodperces sütési időkről van szó. 

A nápolyi mellett továbbra is komoly rajongóbázisa van a klasszikus, vékonytésztás (rómainak is nevezett) pizzáknak, amiket érdemes az olasz konyha iránt elkötelezett trattoriákban fogyasztanunk. De hová menjünk, ha egy kis változatosságra, de mégiscsak az imádott vágyunk? 

Pizzaszendvics

Ha szeretitek a pizzát, akkor ezt a mozzarellás-paradicsomszószos-pepperonis-sonkás-szalámis melegszendvicset mindenképp ki kell próbálnotok – így fest nálunk egy nagyon extrás ...

  • 2014 óta Budapest szolgálatában: Pizzica 

Két dél-olasz fivér hozta be a város vérkeringésébe az első olyan al taglio pizzát, ami valóban elsősorban olasz alapanyagokkal dolgozik. A tepsiben sült, szögletes formára vágott pizzaszeletek vastagabb, de levegős alappal készülnek, a klasszikus olasz pizzáknál kicsit kenyérszerűbb tésztával. A többi pizzastílusnál gazdagabb feltétek jellemzik az Olaszországban ollóval vágott al tagliót, az ínyenc alapanyagok egy része pedig sütés után kerül a pizzaszeletekre. Ma már több helyen ehetünk ilyen pizzát, de jár a tisztelet a Pizzicának. 

Pizzica / forrás

Pizzica 

Budapest VI. kerület, Nagymező u. 21.  

  • Bevallalnátok a 2,25 kilósat? Chicagói deep dish pizza az i55-ben 

2018-ban nyílt meg egy egykori ír pub helyén az i55. Az Amerikát észak-dél irányban átszelő, legendás autóútról elnevezett BBQ étteremben mindent kínálnak, amit a texmex konyha elbír. Ha nem csábulunk el a steakeknek, burgereknek, nachos tálaknak, kétféle pizzát is kóstolhatunk itt – bár a kóstolgatás nem a jó szó az itteni méretekre. A New York pizzák között is olyan tételek szerepelnek, mint a pulled pork vagy a chilis bab feltétűek, a chicagói deep dish pizza pedig egy önálló stílus. 

A serpenyős deep dish pizzák piteszerűen magas szélűek, sok-sok nyúlós sajttal, az i55-ben pedig kétféle méretben kérhetők. A normál méretű elég két-három emberre, és 1,4 kilogrammot nyom. Az extra méret 2,25 kilós, és három-négy személynek ajánlják. Mi inkább többnek! 

i55 / forrás

i55 American Bar & Restaurant 

Budapest V. kerület, Alkotmány u. 20. 

  • Sajben Csaba megismertette itthon a cannotto pizzát: Hétköznapok. 

Sajben Csaba séf a budafoki Duna-parton több nyáron át sikerre vitt DP BBQ után bejelentkezett a kerületben egy állandó, fedettpályás hellyel is. A Hétköznapok. bátran mert különutas lenni: Buda egyik külkerületében álltak elő egy itthon ismeretlen pizzastílussal: a canotto pizzával. Ez a nápolyi pizza továbbgondolása, hosszan érlelt tésztával és a nápolyinál még szélesebb, leopárdbőrösen pöttyös karimával, gourmet feltétekkel. A canottónak lett azóta más képviselője is a fővárosban, de a fine dining séfként megismert Sajben Csaba azóta emelt a téten, és várakozáson felül izgalmas vegetáriánus ételekkel fejelte meg a Hétköznapok. kínálatát. Megéri a budafoki kitérőt! 

Hétköznapok. / forrás

Hétköznapok. 

Budapest XXII. kerület, Jókai Mór u. 38. 

  • Gluténmentes kimaxolva: Dolce Far Niente 

A fagyizók sikere után olasz éttermek következtek a Fragola csapatától. Bár az olasz konyha nem a gluténkerüléséről híres, a fragolások nemhogy mentőövet dobtak a gluténmentesen táplálkozóknak, hanem a legnagyobb kényeztetésben részesítik őket. 

Pasaréten nyitották meg az édes semmittevéshez címzett éttermüket, ahol egy olasz étterem teljes kínálatát élvezhetjük – gluténmentes verzióban. A pizzákon kívül teljes pastakollekcióval várnak, és a desszerteket is kérhetjük gluténmentesen. 

Dolce Farina Niente / forrás

Dolce Farina Niente

Budapest II. kerület, Csévi u. 7. 

  • További gluténmentes pizzázók: 

La Cipolla gluténmentes olasz pizza – Budapest XIII. kerület, Dózsa György út 14. 

Etna Pizza – Budapest VII. kerület, Kertész u. 48. 

Szerző: Haranghy Orsolya

Címlapkép.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...