Miután múlt héten kiokosodtunk piskótaügyileg és profin mennek az alapok, most sorra vesszük a piskótafajtákat. Azt is megmutatjuk, hányféleképpen variálhatod, így biztosan megunhatatlan lesz!
A tojásoson túl
Vannak, akik nem kedvelik a tojásos piskótát, szívesebben készítik a vajas vagy a vizes változatot. Érdemes az összes piskótafajtát kipróbálni, így biztosan megtaláljuk a kedvünkre valót. Íme, az alapreceptek:
Villámgyors desszert: ribizliszuflé
A kis hamisak
Ugyan nem tartoznak a klasszikus piskótafajtákhoz, mégis érdemes megemlíteni és persze elkészíteni az olajos verziót is (mely sokkal tömörebb, mint a hagyományos piskóta), illetve az inkább csak nevében piskóta, de annál finomabb kefirrel, joghurttal vagy tejföllel készülő változatot – ezt hamis piskóta fedőnéven keressük.
Játssz a formával!
Az alaprecepten kívül a formával is változatosabbá tehetjük a piskótát: egyszer tekercsként készítsük, máskor legyen gyümölcstorta vagy más, krémes torta alapja, ráérősebb napokon charlotte-tal kápráztassuk el a vendégeket.
Dobd fel!
A legegyszerűbb esetben a hagyományos formánál maradunk és teleszórjuk minden jóval a piskótatésztát: gyümölccsel, magvakkal és csokoládédarabokkal.
Még több piskótareceptért kattints a képre!
{ GALÉRIA = title:Vari%C3%A1ci%C3%B3k%20pisk%C3%B3t%C3%A1ra, 0,1,2,3,4,5,6 }
Ha mégsem sikerülne...
Még a legtapasztaltabb konyhatündérrel is előfordulhat, hogy nem sikerül a piskóta. Aggodalomra ilyenkor sincs ok, az alábbi trükkök segítségével igazán finom desszert varázsolható az elrontott tésztából:
- Morzsold szét és készülhet is a trendi édesség, a sütinyalóka,
- vagy használd fel egy finom gyümölcsös trifle-höz,
- de rétegezheted is pudinggal és gyümölcsökkel egy nagy tálban és kész is a pudingrakottas.