Pimpeld meg a tálcát!

A tálcának minden háztartásban ott a helye. Megkönnyíti a mindennapokat, és számtalan felhasználási módja van.

Rengeteg helyen vásárolhatunk tálcákat, de vagy méregdrága, vagy egyszerűen csúnya. Ezzel szembesültem, amikor elindultam beszerző körútra. Találtam jó pár gyönyörű, fából készültet, de egyszerűen nem volt szívem több ezer forintot rááldozni. Így jobb híján elcsattogtam a piacra, és pár száz forintért hozzájutottam sima, tök átlagos műanyag tálcához.

Vágódeszkák: mit, mire? >>

Úgy voltam vele, hogy a célnak tökéletesen megfelel, majd megpimpelem kicsit. Némi filc, ragasztószalag és festék sokat segíthet rajta. Amúgy sem terveztem, hogy az óriási családi ünnepi evészeteken ezt fogom használni. Nekem pedig tökéletesen megfelel, hogy hétvégente az ágyban ezen reggelizzek. De azért mégiscsak adjuk meg a módját!

Teríts a szabadban! >>

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Több mint szendvics >>

Ezzel a cikkel nem az a célunk, hogy akinek tetszik, azonnal készítse el otthon, hanem, hogy kicsit legyünk kreatívak. Miért ne tehetnénk egyedivé konyhai eszközeinket?

Különböző festékeket mindig tartok otthon, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Most lett! Így hát neki is estem újdonsült tálcámnak. Mindenképpen csíkosat szerettem volna, mert ez a kicsit tengerészes stílus jól megy a konyhámhoz.

Mire jó a sajtreszelő? >>

Izgalmasabbnak találtam, ha nem ugyanazt a csíkozást viszem végig az egész tálcán, így az egyik fele vízszintes, a másik pedig, cikk-cakkos csíkozást kapott.

Nagyjából kijelöltem ceruzával, mi hova kerüljön, majd ráragasztgattam a szalagokat, ügyelve arra, hogy jól rányomkodjam az összeset, nehogy aláfolyjon a festék. Ezek után már csak le kellett festenem. Meg sem vártam, míg megszárad, leszedtem a ragasztószalagot róla, nehogy száradás után feltépje a festéket.

De tehetünk rá tortacsipkét vagy bármit, ami a kezünk ügyébe kerül. A gyerekek is örülni fognak egy ilyen programnak, és mi is szívesebben vesszük majd elő „büszkeségünket”.

A kreativitásnak csak a fantázia szabhat határt. Lehet dekupázsolni vagy akár lefesteni táblafestékkel, így üzenő táblát is készíthetünk belőle a család számára. Ha ez még nem lenne elég, készítsünk belőle társasjátékot!

Készíts táblafestékkel ajándékot! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...