A @nemakarokbeleszolni egyik alkotója, Bányainé Nagy Judit Philips Airfryer forrólevegős sütőjében, saját recept alapján főételként pácolt szejtánt, köretnek sült petrezselyemgyökeret és édesburgonyát készített, mellé pedig zöldbabos-mentás szószt tálalt. Desszertnek egy igazán látványos galette-et sütött, amit, ha a rendelkezésére álló időbe belefért volna, ugyancsak az Airfryer sütőben sütött volna meg. Szerencsére a receptek nem titkosak, sokan kértétek ezeket tőlünk, így most a rögzített videóval együtt megosztjuk őket. Jó sütögetést!
Videó Judittal
Szejtán
Judit saját receptje, mellyel a szejtán garantáltan nem lesz cipőtalp állagú!
- 250g búzasikér
- 50g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk füstölt paprika (opcionális)
- 3 dl langyos(!) víz
- Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd három részletben öntögessük hozzá gyúrás közben a langyos vizet. Ne próbálkozzunk ezzel a művelettel fém tálban, mert többé sosem kaparjuk le róla a tésztát!
- 10 percig pihentessük.
- Forró vízben főzzük 10 percig, majd kivétel után vágjuk ujjnyi szeletekre, és tegyük vissza a forrásban lévő vízbe 5-10 percre. Ezek után teljesen úgy lehet kezelni majd a szejtánt, mint egy szelet húst.
- A még jobb ízhatás érdekében, tegyük be a szeletelt szejtánt az Airfryerbe és pár perc alatt - ki mennyire ropogósan szereti - pirítsunk rá, ettől válik igazán ízletessé!
Mentás szósz
Ez a zöldséges-mentás szósz garantáltan feldobja a szejtános fogásod!
- 1 marék fagyasztott zöldborsó
- 1 marék fagyasztott zöldbab
- 70 ml víz
- 1 csipet só
- 10 firss mentalevél
A fagyasztott zöldségeket kiolvasztjuk, majd a többi alapanyaggal együtt összeturmixoljuk.
Sült zöldségek
A legegyszerűbb mindig a legfinomabb, próbáljátok ki!
- pár darab petrezselyemgyökér
- pár darab édesburgonya
- só és bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
- A zöldségeket pucoljuk, felszeleteljük, egy tálban sóval, borssal fűszerezzük, egy-két kanál olívaolajjal összeforgatjuk.
- Airfryerben kisütjük.
Galette
Végül nézzétek a galette-et, ennek a sütinek ugyancsak Judit kísérletezte ki az arányait.
- 250 g liszt
- 40 g zabpehely
- 150 ml növényi tej
- 3 ek cukor
- 3 ek olaj
- 1 tk szódabikarbóna
- bármilyen gyümölcs
- Először a száraz összetevőket elkeverjük egy tálban, majd mehet bele az összes nedves is.
- A tésztát ragadós, vizes kézzel könnyedén tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Szintén nedves kézzel, nyújtsuk rusztikus kör alakúra.
- Halmozzuk a közepére a kiválasztott gyümölcsöt, és a széleit hajtsuk rá a gyümölcsre (a legkönnyebb itt a sütőpapírral vagy nedves kézzel dolgozni).
- A galette-et 180 fokon 15-20 perc alatt légkeverésen süssük sütőben, vagy próbáljuk meg Airfyerben, ennél rövidebb idő alatt elkészíteni.
Keress még több Philips Airfryer XXL Smart-ban készült receptet itt!