Közkívántra! A @nemakarokbeleszolni Juditja élőben, Airfyerben sütött – íme a receptjei!

Biztos észrevettétek, hogy mi is rákattantunk az Airfryeres sütésre. Tudtuk, hogy ezzel az őrületünkkel nem vagyunk egyedül, ezért felkértük a három @nemakarokbeleszolni lányt, hogy ők is kapcsolódjanak hozzánk egy-egy élő videóval az Instagramon. Az ő receptjeiket osztjuk meg most veletek, elsőként Judit finomságait, nézzétek!

A @nemakarokbeleszolni egyik alkotója, Bányainé Nagy Judit Philips Airfryer forrólevegős sütőjében, saját recept alapján főételként pácolt szejtánt, köretnek sült petrezselyemgyökeret és édesburgonyát készített, mellé pedig zöldbabos-mentás szószt tálalt. Desszertnek egy igazán látványos galette-et sütött, amit, ha a rendelkezésére álló időbe belefért volna, ugyancsak az Airfryer sütőben sütött volna meg. Szerencsére a receptek nem titkosak, sokan kértétek ezeket tőlünk, így most a rögzített videóval együtt megosztjuk őket. Jó sütögetést!

Videó Judittal

Szejtán

Judit saját receptje, mellyel a szejtán garantáltan nem lesz cipőtalp állagú!

  • 250g búzasikér
  • 50g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk füstölt paprika (opcionális)
  • 3 dl langyos(!) víz
  1. Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd három részletben öntögessük hozzá gyúrás közben a langyos vizet. Ne próbálkozzunk ezzel a művelettel fém tálban, mert többé sosem kaparjuk le róla a tésztát!
  2. 10 percig pihentessük.
  3. Forró vízben főzzük 10 percig, majd kivétel után vágjuk ujjnyi szeletekre, és tegyük vissza a forrásban lévő vízbe 5-10 percre. Ezek után teljesen úgy lehet kezelni majd a szejtánt, mint egy szelet húst. 
  4. A még jobb ízhatás érdekében, tegyük be a szeletelt szejtánt az Airfryerbe és pár perc alatt - ki mennyire ropogósan szereti - pirítsunk rá, ettől válik igazán ízletessé!
Saját szejtán sült zöldségekkel, mentás szósszal Judittól

Mentás szósz

Ez a zöldséges-mentás szósz garantáltan feldobja a szejtános fogásod!

  • 1 marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • 70 ml víz
  • 1 csipet só
  • 10 firss mentalevél

A fagyasztott zöldségeket kiolvasztjuk, majd a többi alapanyaggal együtt összeturmixoljuk. 

Sült zöldségek

A legegyszerűbb mindig a legfinomabb, próbáljátok ki!

  • pár darab petrezselyemgyökér
  • pár darab édesburgonya
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj
  1. A zöldségeket pucoljuk, felszeleteljük, egy tálban sóval, borssal fűszerezzük, egy-két kanál olívaolajjal összeforgatjuk.
  2. Airfryerben kisütjük.
Galette saját tésztarecepttel Judittól

Galette

Végül nézzétek a galette-et, ennek a sütinek ugyancsak Judit kísérletezte ki az arányait.

  • 250 g liszt
  • 40 g zabpehely
  • 150 ml növényi tej
  • 3 ek cukor
  • 3 ek olaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • bármilyen gyümölcs
Egy szelet galette Judittól
  1. Először a száraz összetevőket elkeverjük egy tálban, majd mehet bele az összes nedves is.
  2. A tésztát ragadós, vizes kézzel könnyedén tegyük át egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Szintén nedves kézzel, nyújtsuk rusztikus kör alakúra.
  3. Halmozzuk a közepére a kiválasztott gyümölcsöt, és a széleit hajtsuk rá a gyümölcsre (a legkönnyebb itt a sütőpapírral vagy nedves kézzel dolgozni).
  4. A galette-et 180 fokon 15-20 perc alatt légkeverésen süssük sütőben, vagy próbáljuk meg Airfyerben, ennél rövidebb idő alatt elkészíteni.

Keress még több Philips Airfryer XXL Smart-ban készült receptet itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...