Az ünnepek alkalmával könnyedén előfordulhat, hogy megmarad 1-2 deciliter pezsgő, amit már nem szeretnénk elfogyasztani. A pezsgőt nem szokás elrakni, hiszen veszít minőségéből, és a buborékok is elillannak belőle. Sokan ezért inkább kiöntik, pedig van egy remek felhasználási mód, mellyel új életet adhatunk a megmaradt pezsgőnek: készítsünk belőle valamilyen finomságot!

Finom fogások kezdésnek
Pezsgővel feldobhatjuk az ünnepi asztalra szánt előételeket. Készíthetünk belőle isteni leveseket, de akár a házilag készült májpástétomunkat is ízesíthetjük vele. Lényegében bármibe beletehetjük ezt a buborékos italt, amibe bor kerülne, akár a fondue-be is.
Rusztikus kacsamájpástétom
Békebeli házi májpástétom, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét!
Svájci fondue
Svájc nemzeti büszkesége - figyelem, a tökéletes végeredmény érdekében a megadott sajtfajtákat használjuk!
Fűszeres-gombás harcsalé
Ez a halleves elég hamar elkészül, és a rengeteg friss hozzávalónak köszönhetően egészen fantasztikus ízélményt nyújt!
A főfogásnak is jól áll
Főételeinket is ízesíthetjük vele, hiszen a pezsgő nagyon jól passzol a tejszínes ételekbe, akár a rizottóba is tehetjük, de a paradicsommal is jó barátságot ápol. Ezen kívül a különböző húsfélékkel is párosítható. Bátran tegyél egy-két decit a sertéshúsos ételekbe, a különböző szárnyasokhoz, mint például a pulyka vagy a csirke.
Narancsos-kakukkfüves sertéskaraj
Egyszerű, gyors, de mégis ünnepi étel - körettel együtt is elkészül 20 perc alatt!
Mustáros csirkecombok serpenyőben
Vettem egy üveg igazán finom mustárt, úgyhogy olyan receptet kerestem hozzá (és amit a Seasons & Suppers oldalon találtam meg), amiben ez a főszereplő. Érdemes egyébként kétféle ...
Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulykamell
Az ünnepi asztal egyik kedvenc főétele a töltött pulykamell, amit a gesztenye és a szilva harmonikusan illeszkedő ízei tesznek különlegessé. Imádjuk!
Égbe repíti desszertjeinket
Bizony, a pezsgőnek a desszertekben is helye van! Rendkívül érdekes ízt tud nekik kölcsönözni, ezzel tökéletesítve a desszert aromáját. Készüljön belőle egy mennyei tortakrém, egy isteni panna cotta, krémes vagy éppenséggel egy pezsgőleves.
Pezsgős zsúrtorta
A szilveszter nem feltétlenül a tortázásról és sütizésről szól, így én csak zsúrtorta méretben szoktam készíteni valami látványosat. Ez a pezsgős torta a díszítés után vonzza ...
Panna cotta fahéjas-aszaltszilva-mártással
Egyszerű és nagyon finom olasz desszert, ami akár az ünnepi asztalra is felkerülhet. Panna cotta fahéjas-aszaltszilva-mártással. Imádjuk! :)
Keress az ízlésednek megfelelő pezsgőt a Törley kínálatában!

Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!