Így használd fel a megmaradt pezsgőt

Karácsonykor és szilveszterkor gyakran pukkannak a pezsgők, ilyenkor tényleg van mit ünnepelni. De mi történik akkor, ha megmarad 1-2 deci az üveg alján? Segítünk!

Az ünnepek alkalmával könnyedén előfordulhat, hogy megmarad 1-2 deciliter pezsgő, amit már nem szeretnénk elfogyasztani. A pezsgőt nem szokás elrakni, hiszen veszít minőségéből, és a buborékok is elillannak belőle. Sokan ezért inkább kiöntik, pedig van egy remek felhasználási mód, mellyel új életet adhatunk a megmaradt pezsgőnek: készítsünk belőle valamilyen finomságot!

Ünnepi borleves - a receptért kattints a képre

Finom fogások kezdésnek

Pezsgővel feldobhatjuk az ünnepi asztalra szánt előételeket. Készíthetünk belőle isteni leveseket, de akár a házilag készült májpástétomunkat is ízesíthetjük vele. Lényegében bármibe beletehetjük ezt a buborékos italt, amibe bor kerülne, akár a fondue-be is.

A főfogásnak is jól áll

Főételeinket is ízesíthetjük vele, hiszen a pezsgő nagyon jól passzol a tejszínes ételekbe, akár a rizottóba is tehetjük, de a paradicsommal is jó barátságot ápol. Ezen kívül a különböző húsfélékkel is párosítható. Bátran tegyél egy-két decit a sertéshúsos ételekbe, a különböző szárnyasokhoz, mint például a pulyka vagy a csirke.

Égbe repíti desszertjeinket

Bizony, a pezsgőnek a desszertekben is helye van! Rendkívül érdekes ízt tud nekik kölcsönözni, ezzel tökéletesítve a desszert aromáját. Készüljön belőle egy mennyei tortakrém, egy isteni panna cotta, krémes vagy éppenséggel egy pezsgőleves.

Keress az ízlésednek megfelelő pezsgőt a Törley kínálatában!

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek