A pestós tojás a legújabb reggeliőrület

Rengeteg új és furcsa ételkombinációt köszönhetünk a Tiktoknak, és itt a legújabb őrület: most mindenki pestós tojást eszik reggelire, ami nemcsak finom, de nagyon egyszerű is elkészíteni.

Nem véletlen, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése: bár a többi is sokat számít, az, hogy hogyan kezded el a reggeledet, fizikailag és mentálisan is rányomhatja a bélyegét a napod további részére. Éppen ezért nem érdemes elbagatellizálni, hogy mit eszel reggelire – a tojás nagyon régóta az egyik legalapvetőbb reggeli élelmiszer, egészséges és tápláló, de egy idő után nagyon unalmas tud lenni. Ha már nem tudod feldobni mással, és régóta váltogatod a rántottát, a tükörtojást és a főtt tojást, akkor a TikTok legújabb reggelitrendjét neked találták ki: a pestós tojást.

@amywilichowski

#eggs #pestoeggs #homecook

♬ cooking video - cooking

Az elkészítés nem is lehetne egyszerűbb: az olaj vagy zsír helyett ugyanis egy-két kiskanálnyi pestóra lesz csak szükséged a tojás alá, amit egy percig kell hevíteni. Nem érdemes sokkal tovább, mert könnyen odaéghet, és ugyanezért érdemes jó minőségű pestót is választani (vagy otthon készíteni egyet magunknak). Ezután mehet rá a tojás – tükörtojásként terjed a neten a recept, de rántottával is ugyanilyen finom.

@moribyan

Making a breakfast bagel sammy for my husband @doosifit 🤍 #pestoeggs #pesto #cookingtiktok

♬ Summer - Aesthetic Sounds

Ez a reggeli valószínűleg azért tett szert ekkora népszerűségre, mert tényleg pofonegyszerű, hiszen a tojás alatti olajat kell csak pestóra cserélni. Ilyenkor pluszban már nem kell hozzáadnod semmit, hiszen a pestóban van elég olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le a tojás a serpenyő aljára.

Villámgyors házi pesto

Kedvenc cézár salátámat a Liszt Ferenc téren adják, pestoval megkent pirítóssal a tetején. Imádom, mikor kihozzák nekem és a salátán ott pihennek a pirítósok, majd megcsap a ...

A pestós tojás kerülhet pirítósra, eheted friss, ropogós kenyérrel, vagy egyszerűen magában is zseniális – tele van jó zsírokkal és fehérjével, ami elengedhetetlen az egészséges reggelihez.


Még több reggeli:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...