Ezzel a trükkel rikítóan zöld marad a bazsalikomos pesztód – Csak egy dolog kell hozzá

Minek bolti pesztót venni, mikor ugyanazon az áron mi is el tudjuk készíteni otthon az isteni zöld kencét? A bazsalikomból készült pesztó könnyen meg tud barnulni, van viszont egy egyszerű trükk, amivel még sokáig élénk zöld maradhat az általunk készített változat.

Pesztót készíteni nem nehéz dolog, ez az a finomság, amelyet egy kis segítséggel és persze megfelelő odafigyeléssel még egy kisgyerek is meg tud csinálni, ráadásul a gyors krém az olasz konyha legfinomabb ételízesítője, simán tésztához adva, húsokhoz és salátákhoz is kiváló.

A klasszikus pesztó egyik fő alapanyaga a bazsalikom, amelyet, bár szokás előzetesen blansírozni, idővel még így is be tud barnulni a paszta az oxidációtól. A Thekitchn egyik újságírója egy nagyon egyszerű praktikát tanult el egy firenzei szakácstól, melynek köszönhetően a pesztó nemhogy nem barnul be, de sokáig élénk bazsalikomzöld marad.

A trükk nem mással, mint a blansírozással kezdődik, a bazsalikomleveleket egy percig forró, lobogó vízben főzzük, ezután jéghideg vízben megfürdetjük, majd kinyomjuk és megszárítjuk a leveleket. A lényeg pedig ezután jön:

a blenderbe vagy turmixgépbe – amivel krémessé daráljuk a pesztónk alapanyagait - egy darab jégkockát is beledobunk, ez az apró kis hozzávaló ugyanis annyira lesokkolja a pépessé darált bazsalikomot, hogy az még hosszú hetekig zöld marad majd - hacsak hamarabb fel nem faljuk az egészet...

Egy próbát megér, amiatt pedig nem kell aggódni, hogy a blender nem bírja el a jégkocka keménységét.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a trükköket is próbáld ki!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...