Pesztót készíteni nem nehéz dolog, ez az a finomság, amelyet egy kis segítséggel és persze megfelelő odafigyeléssel még egy kisgyerek is meg tud csinálni, ráadásul a gyors krém az olasz konyha legfinomabb ételízesítője, simán tésztához adva, húsokhoz és salátákhoz is kiváló.
A klasszikus pesztó egyik fő alapanyaga a bazsalikom, amelyet, bár szokás előzetesen blansírozni, idővel még így is be tud barnulni a paszta az oxidációtól. A Thekitchn egyik újságírója egy nagyon egyszerű praktikát tanult el egy firenzei szakácstól, melynek köszönhetően a pesztó nemhogy nem barnul be, de sokáig élénk bazsalikomzöld marad.
A trükk nem mással, mint a blansírozással kezdődik, a bazsalikomleveleket egy percig forró, lobogó vízben főzzük, ezután jéghideg vízben megfürdetjük, majd kinyomjuk és megszárítjuk a leveleket. A lényeg pedig ezután jön:
a blenderbe vagy turmixgépbe – amivel krémessé daráljuk a pesztónk alapanyagait - egy darab jégkockát is beledobunk, ez az apró kis hozzávaló ugyanis annyira lesokkolja a pépessé darált bazsalikomot, hogy az még hosszú hetekig zöld marad majd - hacsak hamarabb fel nem faljuk az egészet...
Egy próbát megér, amiatt pedig nem kell aggódni, hogy a blender nem bírja el a jégkocka keménységét.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket a trükköket is próbáld ki!